Д-р Лора Василева, която е абсолвент от Медицинския университет в

...
Д-р Лора Василева, която е абсолвент от Медицинския университет в
Коментари Харесай

Абсолвент от МУ-София: Нивото на медицинското образование в България е катастрофално

Д-р Лора Василева, която е абитуриент от Медицинския университет в София, разкритикува съществено равнището на здравното обучение у нас в изявление за профилирания портал Medical News.

" Смятам, че равнището на здравното обучение в България е пагубно и надалеч несравнимо с това в Западна Европа, Съединени американски щати или Япония да вземем за пример. Аз приключих МУ-София и мога да изкажа мнение единствено за този университет, само че оценката ми е отрицателна ", означи тя.

" Първите две-три години в предклиника бяха много по-сериозни като отношение на преподавателите, а в клиниката беше тъкмо противоположното. Тази цикълна система е толкоз безмислена, за 15-20 дни изучаваш цяла компетентност, полагаш изпит и край, забравяш всичко бързо. Преподавателите са и лекари и в това време имат и работа с пациенти, само че и би трябвало да преподават. Няма по какъв начин в един ден и час да правиш тези неща, ние сме им в тежест, пък оставаме недоволни, че не ни обръщат внимание ", не крие доктор Василева.

" Учебниците всеобщо са от праисторията, всичко сами сме си намирали и сме чели и от непозната литература. Изпитите – множеството цялостна подигравка, преписване до дъно – и нищо да не знаеш, отново ще те пуснат или ще отидеш на разпродажба номер 45 и отново ще си вземеш изпита, дори ще завършиш ", разкритикува още тя.

" Нямаме стол за хранене, от дрешниците се краде и постоянно по извършения вървиш с живота си в джобовете, с цел да ти е умерено. Има огромна разлика сред предоставените условия и парите, които се заплащат за това обучение ", заключи по тематиката доктор Василева.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР