Д-р Лидия Стефанова е административен директор на голяма болница в

...
Д-р Лидия Стефанова е административен директор на голяма болница в
Коментари Харесай

Д-р Лидия Стефанова: Модерната медицина е на прага ни

Д-р Лидия Стефанова е административен шеф на огромна болница в Бургас, експерт по обща медицина, магистър по здравен мениджмънт и ръководство на здравните грижи. Специализира кардиология. Владее документално и говоримо британски и съветски език.

За доктор Стефанова пациентът е този, които постоянно стои на първото място.

Високо образована, с сполучлива кариера и с огромна идея, която е и причина да одобри да бъде част от листата на ГЕРБ – Съюз на демократичните сили в Бургас с номер 2 в интегралната бюлетина. Д-р Стефанова е част от гражданската квота с преференция 107.

За високото предопределение и за целите на доктор Лидия Стефанова, по които ще работи в идващия парламент, ще си приказваме с нея в този момент:

Основната ми мотивация за включване в политиката е нуждата от законодателни промени в здравния бранш, които да подобрят качеството на здравните артикули в интерес на пациентите, както и подобаваща мотивация на медицинските експерти да се образоват и упражняват специалността си с цялото внимание и съпричастност към страдащите пациенти и техните близки. „ Модерната медицина е на прага ни! Тя е съревнование на познания и умения, а медицинските резултати и отношението към пациента са в центъра на опазването на здравето в целия либерален свят.

Аз съм извънредно отдадена на специалността си и не се опасявам от работа. Затова съм маркирала няколко съществени целта, в случай че жителите на Бургас и района ми гласоподават доверие. А те са:Създаване на условия за еднакъв достъп до качествено опазване на здравето за всички хора в България.Подобряване на диагностиката, консултацията и лекуването на популацията в страната. Повишаване качеството на здравните грижи посредством привличане на висококвалифицирани фрагменти и образование на млади лекари.Законодателни промени за транспарантно субсидиране и стимулиране на лечебни заведения в дребни и отдалечени обитаеми места.Превръщане на националното опазване на здравето във водеща, високотехнологична промишленост на Балканите.Привличане на вложения и планове от страната и чужбина в научноизследователската активност, откриване на нови, добре платени работни места и за издигане благосъстоянието на жителите на Бургас и района.

В целия либерален свят здравният артикул е резултат на висококачествени медицински грижи и отношение към пациента. Това е доста значимо. В болничното заведение, която ръководя, виждам осъществени всички мои хрумвания и стремежи, които желая да се претворят в националното опазване на здравето в по-голям мащаб. Постигнали сме освен необятна досегаемост, поддържаме качество, което е потвърдено с експертизата на международно приети лекари, които идват по покана на Българския Кардиологичен Институт. Преди по-малко от месец ни гостуваше неповторимият гръден хирург проф. доктор Диего Ривас, малко преди него беше кардиохирург от международна големина – проф. доктор Тиери Карел от Швейцария, с който екипите в „ Сърце и Мозък “ направиха няколко сложни интервенции от най-високо равнище на подготвеност.

Оценката на водещите международни експерти е, че при нас се прави здравна активност, за която биха ни завидели съвсем всички европейски страни, освен това на цени, в пъти по-ниски от цяла Европа, което е благосъстояние за българските пациенти. Затова съм уверена, че с опита си мога да пренеса този работещ модел в националното опазване на здравето.

С правене на нов закон за транспарантно субсидиране и стимулиране на дребни лечебни заведения с първо, по изключение второ, равнище на подготвеност - в Германия са известни като „ дневни лечебници ". Едновременно би трябвало да се забрани разпиляването на оскъдния публичен запас и държавните управления да престанат с безразборното „ разхвърляне " на бюджетни дотации за и годишното „ целево " покриване на неприятни задължения на огромните лечебни заведения в огромните градове. Този запас посредством НЗОК следва да бъде ориентиран към развиване на новите технологии, всеобхватното лекуване, ранната диагностика и доближаване на цените до европейските – голямата диспропорционалност сред цени и качество в опазването на здравето на България ще продължава да задържа развиването и никаква промяна няма да създадем, няма да задържим младите лекари и младите медицински експерти в страната. Демографията е безпощадна. Модерната медицина е съревнование на познание и умения и на първо място на напреднало и почтено ръководство на всички запаси.

Здравната профилактика предпочитано се реализира в доболнична помощ – кабинети на ОПЛ и амбулаторни експерти. Редовното следене на хроничните недоволства са значим барометър на тези индикации за отклонения, които нямат клинично изражение.Висококвалифицираните експерти на ‚Сърце и Мозък‘ Бургас организират изцяло безвъзмездни профилирани прегледи както на територията на лечебното заведения, по този начин и в медицински центрове на други обитаеми места като в гр. Айтос и гр. Карнобат, да вземем за пример. Тук е моментът да споделя, че болничното заведение планирада разшири тази си активност и да посещава още дребни и отдалечени обитаеми места, където достъпът до медицински експерт е усложнен.

Профилактиката е обвързвана и с просветна активност - за повишение на здравната просвета във всички възрастови групи. Заедно със сдружението на младежкото БЛС, където съм почетен член стартираме стратегия през април, която ще бъде отдадена навръх просветителната активност – планираме да посещаваме учебните заведения, където щенадградим познанията на младежите, а за какво не и да пробудим фантазията в някои от тях да станат бъдещи медицински експерти.

Звучи патетично, само че е моята единствена формулировка - „ Да обичаш хората и родината повече от себе си! " С други думи, националните избраници, депутатите и определените по-късно от тях министри би трябвало ежедневно, не с високопарна изразителност, а на каузи, да бъдат всеотдайни и най-много четни чиновници единствено в интерес и за богатството на хората, обособения пациент, българското семейство. Никои от тях да не търсят персонално замогване и присъединяване в картели, да одобряват с достолепие и изпитват задоволство от своята социална работа и с това да са горди децата им! Да обичат всички гласоподаватели повече от своята политическа партия и повече от своята кариера, да предизвикват конкуренцията и надпреварата в обществото единствено по качество и достолепия на резултатите.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР