Д-р Кети Ценова вече не е директор на Регионалната здравна

...
Д-р Кети Ценова вече не е директор на Регионалната здравна
Коментари Харесай

Уволниха и директора на РЗИ-Враца Кети Ценова

Д-р Кети Ценова към този момент не е шеф на Регионалната здравна ревизия във Враца, оповестяват локалните медии.

Преди минути някогашната шефка събрала подчинените си в постройката на инспекцията на ул. " Черни Дрин " 2, с цел да се сбогува с тях. Тя била посетена тази заран от чиновници от здравното министерство, които са ѝ връчили нужните документи.

Все още няма изясненост за това с какви претекстове е преустановен договорът ѝ, който беше подписан след конкурс, извършен към парламентарните избори на 4 април.

Очаква се Министерството на здравеопазването да оповести името на новия началник на РЗИ-Враца.

Д-р Ценова зае поста след сензационната промяна на доктор Орлин Димитров на 3 юни 2019 година Първо краткотрайно, а преди към месец и за непрекъснато, тя стана шеф. Конкурсът за мястото се проточи цели 2 години и приключи при започване на април.

Преди да оглави РЗИ във Враца, тя беше отпред и на центъра за кожно-венерически болести. Само 6 месеца доктор Ценова е шеф в ЦКВЗ, след което отива да работи в Здравната ревизия.

На ул. " Черни Дрин " 2 обаче тя се сблъска с доста проблеми, а ръководството ѝ съответства с най-тежкия интервал на пандемията от ковид. През миналите месеци Враца постоянно беше в челните позиции в България по заболеваемост, а вместо съответни ограничения, РЗИ се трансформира в огнище на болестта и даже беше затворена за 2 седмици карантина поради болни от COVID-19 инспектори.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР