Д-р Калчев, практикувате основно лазерна урология. Кои са предимствата й?

...
Д-р Калчев, практикувате основно лазерна урология. Кои са предимствата й?
Коментари Харесай

Д-р Калчев: Съвременният подход в простатната хирургия е да се извърши преди мъжът да е стигнал до катетър


Д-р Калчев, практикувате главно лазерна урология. Кои са преимуществата й?

Лазерната хирургия на простатата е ново направление, което е в непрекъснато развиване. За последните 15 години навлязоха редица лазери с разнообразни параметри. В същото време бяха отстранени минусите на първите лазерни системи - най-много по линия на мощ и точност. В моята процедура съм благополучен, че мога да предложа на пациентите най-хубавата технология - Тулиум 200 вата, притежаваща най-хубавите индикатори.

Безкръвността е главното, което интересува и лекаря, и пациента.

Лазерът разрешава интервенцията да протече с минимална, съвсем изчезнала, загуба на кръв, при малко хирургично време и най-малък болничен престой. Днес оперираме пациенти, които преди години беше невероятно да помисилим да планираме за интервенция. Особено такива с спомагателни премеждия и болести. Сега можем да предложим на всички пациенти без да се постанова да ги селектираме. Лазерната технология може да се приложи при всевъзможен размер на простатната жлеза и без значение от съпътстващи болести.

Кога е належащо да се съветват мъжете?

Консултациите би трябвало да се вършат навреме, под формата на годишни профилактични прегледи с следене на туморния маркер ПСА. Всеки мъж би трябвало да си построи неизменност след 45-50-годишна възраст, т.к. към този момент рисковете стартират по-рано. Уринарни и полови разстройства са първите признаци за започващи проблеми с простатата.

Първоначално се ползва медикаментозна терапия. Важно е да отбележим, че медикаментите не лекуват положението, а единствено потискат недоволствата. В същото време простатата продължава да усилва размера си, с което да затруднява уринирането и да се натрупва остатъчна урина в пикочния мехур. Тук точно е ролята на профилактиката - да дефинира подобаващия миг, в който да се извърши интервенцията на простатата и да не се допусне слагане на катетър.

Защо доста мъже стигат до катетър?

Първо, поради липса на контролни прегледи от уролог и неизясненост за положението си. Второ, поради психическата им настройка да изчакат още малко. Трето, постоянно простатата е толкоз огромна и в композиция с други болести този вид мъже се възприемат като рискови и не се възнамеряват за интервенция. С Тулиум лазер 200 вата сполучливо отстраняваме към този момент поставения катетър и мъжът още веднъж живее обикновено и пълноценно.

Как протича самата интервенция?

Тулиум лазер е построен върху химическия детайл тулий - създава вълна, която като физически качества е най-подходяща за интервенции във водна среда. Най-важното по време на интервенцията е ниската прониквателна дарба - 0.2 мм, т.к. се работи в области с доста сензитивни структури - сфинктер и пикочен мехур. Лазерът минава през тях като светлинен скалпел и бързо отстранява тъканта на простатата. Операцията продължава ок 1.5 часа. Пациентът е в схващане, под спинална упойка, която е оптимално щадяща и безрискова.

Какви са дълготрайните резултати?

Бързо следоперативно възобновяване, цялостно възобновяване на уринарната бликам, без рецидив на простатната тъкан. Лазерната хирургия не е на бъдещето, а на сегашното.

Технологията е налична и в 4-те филиала на Лейзър Мед в България и Сърбия.

През ЮЛИ в се организира ПЪЛЕН ПРЕГЛЕД НА ПРОСТАТАТА НА ЦЕНАТА НА КОНСУЛТАЦИЯ с включени: консултация с уролог, премерване на размера на простатата, премерване на остатъчна урина, туморен маркер ПСА + .

Още: резултат от ПСА подготвен преди прегледа. Важи за ЛЕЙЗЪР МЕД - София.

тел. 02 4 760 760

моб. 0899 52 11 01

* наличие на Лейзър Мед

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР