Д-р Имантс Барушс се занимава с изследване на концепции, които

...
Д-р Имантс Барушс се занимава с изследване на концепции, които
Коментари Харесай

Може ли да се въздейства на друг човек с мисъл?

Д-р Имантс Барушс се занимава с проучване на концепции, които се явяват неосезаеми или постоянно се причисляват към духовните явления, да вземем за пример енергийно поле на хората и дарба на полето на един човек да въздейства на различен.
Барушс е професор по логика на психиката в университета на Западно Онтарио, Канада. Един от отчетите му носи заглавието „ Изменение на съзнанието на семинар по саморазвитие: проучване на семинара Matrix Energetics “ и е оповестен в Journal of Consciousness Exploration Research.
В този отчет доктор Барушс е описал няколко лични опита, свързани със силата на съзнанието. Влияние от разстояние
В два от опитите Барушс насочвал своите мисли към хора от разстояние, с цел да изучи дали те ще почувстват нещо. Тези опити са изложени в третата глава от книгата му „ Невероятното се случва “ (The Impossible Happens) и в неговия отчет. Мислите му били съсредоточени върху повишението на виталния тонус на участниците, с цел да стане ясно дали те ще се почувстват по-бодри или по-уморени от всекидневно.
В опита взели участие 37 души, които в уречено време не трябвало да се намират зад кормилото, а да следят своите чувства.
Барушс следял и своето лично равнище на централизация и „ дълбочината на измененото положение на съзнанието “. Експериментът открил, че колкото по-дълбоко се концентрира той, толкоз по-уморени се чувствали доброволците.
Той разкрил, че мисленото влияние от разстояние фактически оказвало резултат върху участниците в опита. Резултатът бил p
Резултатите съставляват забавна базова точка за бъдещи опити, само че Барушс предизвестява, че те могат доста да се променят, в случай че се регистрират повече фактори. Matrix Energetics
Matrix Energetics е процедура, когато един човек въображаемо влияе на различен. Барушс цитира някои от нейните резултати, разказани от различен откривател – Джо Марлоу от Института за междуличностна логика на психиката: „ Участниците от време на време претърпяват някои соматични чувства, да вземем за пример припадъци или чувството, че нещата в близост наподобяват неестествено. В някои случаи протича непринудено изцеление от болест. “
„ Подобни феномени би трябвало да бъдат изучени деликатно. Изследването е първата крачка към това “, написа Барушс. Той е провел опит по време на конференцията Matrix Energetics във Филаделфия през 2012 година. Това била основната тематика на неговия отчет. В опита взели присъединяване най-различни хора – от лекари и инженери до служащи в снабдяването. За множеството от тях това бил първото присъединяване в Matrix Energetics.
Барушс и сътрудниците му раздали на участниците анкети преди семинара, незабавно след опита и два месеца след опита, с цел да открият краткотрайните и дълготрайните промени в тяхното физическо и психическо положение. За установяване на прочувственото и душевното положение били употребявани общоприети проби по логика на психиката.
Резултатите от проучването открили, че здравословното положение общо се подобрявало в дълготрайна вероятност. Но Барушс счита, че получените резултати би трябвало да се интерпретират с по-голяма нерешителност.
Той сподели, че хората, чието здраве не се подобрило, могат да бъдат измежду тези, които не са взели участие в допитването след два месеца, защото не всички хора попълнили тази анкета. Така че е допустимо позитивните промени у хората, чието здраве се подобрило, да не са свързани със семинара. За два месеца те може да са прибегнали до други ограничения за неговото възстановяване.
„ Изменението на съзнанието по време на семинара Matrix Energetics изисква бъдещо проучване – написа той. – В опита не са регистрирани съпътстващи фактори, да вземем за пример общественото взаимоотношение с близки по дух хора, въздействието на харизматичния преподавател и така нататък За да се схванат всички тези фактор, е належащо настрана проучване. “ Хипноза?
Когато един човек оказва сходно въздействие на различен, поражда въпросът: какво се случва с подсъзнанието? Възможно ли е този развой да е подобен с хипнозата?
Поведението на хората по време на семинара Matrix Energetics наподобява на внушаемост, споделя Барушс и по думите му механизмът на това събитие е незнаен.
Определението „ внушаемост “, употребявано в проучването, е доста необятно. „ Учените се разминават в мненията и не могат да дадат ясно определение що е то внушаемост “, изяснява Барушс.
Съществуват няколко категории хора, които са изключително възприемчиви към внушаемост: „ Хората, склонни към мечти, имащи позитивна настройка към такива неща, или страдащите от нарушавания на паметта. “
В случая с участниците в семинара Matrix Energetics или опитите на Барушс по влияние от разстояние човек може интензивно да се стреми да усети непознатото влияние и следователно той се отнася към категорията хора, имащи позитивна настройка.
Барушс изяснява сходни феномени с това, че „ хипнозата не е пояснение, а наново напътствие “. Той добавя, че протичащото се на семинарите Matrix Energetics може би наподобява на внушаемост, само че с цел да се дефинира с акуратност, са нужни по-детайлни опити.
източник: megavselena.bg
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР