Д-р Ханс Клюге, директор на Световната здравна организация (СЗО) за

...
Д-р Ханс Клюге, директор на Световната здравна организация (СЗО) за
Коментари Харесай

60% от заразените и 70% от починалите от коронавируса по света са в Европа

Д-р Ханс Клюге, шеф на Световната здравна организация (СЗО) за Европа, разгласи, че 60 % от инфектираните и 70 % от умрелите от новия ковид (COVID-19) по света са в Европа, оповестява " Дейли Телеграф ".

По думите за малко повече от седмица броят на инфектираните и умрелите в Европа се е утроли. Особено висок е темпът на повишаване в Испания, Франция, Германия и Швейцария.

" Над 220 000 инфектирани и 11 987 умряли, свързани с COVID-19 (в Европа). Това значи, че в целия свят почти 6 от 10 инфектирани и 7 от 10 жертви са в Европа ", посочи доктор Клюге.

" Докато приказваме, броят на инфектираните надвиши 400 000 души. От наличните информации знаем също, че една на всяка 10 инфекции са на здравни служащи, а доста повече са в карантина, което единствено по себе си визира способността за реакция ", акцентира още той.

Той настоя всички да подхващат дейности, с цел да бъдат предпазени " тези смели персони по допустимо най-хубавия метод ".

" Макар че ситуацията остава доста съществено, ние започваме да виждаме някои окуражаващи знаци, че Италия означи малко по-нисък ритъм на повишаване - въпреки че към момента е прекомерно рано да се каже, че пандемията е достигнала пика си в тази страна ", разяснява доктор Клюге.

Той настоя да останем оптимисти и физически и душевен здрави, като това ще бъде основно да преодолеем обединени предизвикването.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР