Д-р Ханс Анри Клуге, регионален директор на СЗО за Европа

...
Д-р Ханс Анри Клуге, регионален директор на СЗО за Европа
Коментари Харесай

СЗО за Европа: Всяка минута 160 души се заразяват с коронавирус

Д-р Ханс Анри Клуге, районен шеф на СЗО за Европа разяснява в Атина тази заран, че за предходната седмица " надминахме 1 милион доказани смъртни случая от Covid-19 в европейския район на СЗО. Ситуацията в нашия район е сериозна; Всяка седмица се регистрират 1,6 милиона нови случая. Това е 9500 на час, 160 души на минута. "

Към днешна дата в района са приложени към 171 милиона дози от 7 Covid-19 ваксини . Близо 13% от европейското население е с 1 доза , до момента в който близо 6% са приключили своята серия.

Има ранни признаци, че предаването може да се забавя в няколко страни . " Нека бъда явен, ранните признаци на спад не са равни на ниските равнища на предаване. Предаването би трябвало да се сведе до ниски равнища и да се поддържа ниско, като се употребява нашата сила и резистентност, с цел да победим вируса ".

Той също по този начин обърна внимание на опасенията за сигурност заради образуването на кръвни съсиреци , свързани с имунизацията: В международен мащаб има доста дребен брой случаи на редки нарушавания на кръвосъсирването измежду 200 милиона души , получили имунизацията AstraZeneca.
 Европейски Съюз няма да възобнови договорите за ковид ваксини с Johnson&Johnson и AstraZeneca
Европейски Съюз няма да възобнови договорите за ковид ваксини с Johnson&Johnson и AstraZeneca

Ще се концентрира върху иРНК имунизациите като Pfizer и Moderna

СЗО приема извънредно съществено събитията за сигурност. Засега рискът от кръвни съсиреци е доста по-висок за инфектирани с Covid-19, в сравнение с за някой, който е получил имунизацията AstraZeneca.

Нека няма подозрение, имунизацията AstraZeneca е ефикасна за понижаване на хоспитализацията с Covid-19 и попречване на гибел .

СЗО предлага на всички отговарящи на изискванията възрастни да получат отбрана от вируса SARS-CoV-2 допустимо най-бързо.

Известни са ни и известия за тромбоемболични събития след имунизация с имунизацията Johnson & Johnson . СЗО следи от близко тези отчети и ще заяви своите констатации .
 Дания обмисля да показа имунизациите си AstraZeneca с по-бедните страни
Дания обмисля да показа имунизациите си AstraZeneca с по-бедните страни

Учени предизвестиха, че болестта с Коронавирус е в пъти по-опасна и предизвиква съсисрвания, в сравнение с ваксините
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР