Д-р Гергана Николова коментира предизвикателствата, които предстоят с началото на

...
Д-р Гергана Николова коментира предизвикателствата, които предстоят с началото на
Коментари Харесай

Педиатър за новите условия в училището: Важно е да не навредим психиката на учениците!

Д-р Гергана Николова разяснява провокациите, които предстоят с началото на новата образователна година. Според нея акцентът се слага върху физическото здраве, само че не трябва да се подценява и психическото.

"Доказано е, че най-хубавият резултат е носенето на маска и от двете страни. Да, на открито по някакъв метод би трябвало да има носене на маски. Голямо е предизвикването ", съобщи експертът.

Педиатър добави още, че е значима хигиената. Напомни, че процентът на болни деца е дребен.

"(Децата, бел. ред.) би трябвало да се научат, че в случай че маската падне на земята, не трябва да се поставя. Ако падне на земята – няма смисъл да я поставят. Ако ще си разменя маската с Иванче, няма смисъл още веднъж ", акцентира доктор Николова.

Тя насочи рецензия към слагането на санитарни условия в учебно заведение, с които се прекалява. Даде за образец изолаторите за заболели възпитаници.

"Това ми звучи на мен персонално като канцлер. За мен е прекомерно. Има сестрински кабинет, лекарски кабинет, където това дете може да изчака идването на родители. Това едно дете да бъде сложено в изолатор, ще бъде като наказване. Много е значимо да не навредим душeвността ", безапелационна е доктор Николова.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР