Д-р Георги Тодоров, кадър youtubeЛабораторният лекар Георги Тодоров скочи срещу

...
Д-р Георги Тодоров, кадър youtubeЛабораторният лекар Георги Тодоров скочи срещу
Коментари Харесай

Лекар към колегите си в НС: Призовавам ви - не петнете името си, като гласувате „ЗА“ този законопроект

Д-р Георги Тодоров, кадър youtube

Лабораторният доктор Георги Тодоров скочи против готвените промени в Закона за здравето. Не е загадка, че той е един от дребното специалисти, които обществено подлагат на критика крайните ограничения за битка с ковид, съобщи " Фрог ". В отворено писмо, оповестено във Facebook той споделя:

Отворено писмо
от доктор Георги Тодоров, доктор
до народните представители от всички парламентарни групи, с специалност ЛЕКАР-
Дариткова, Джафер, Йорданов, Найденова, Стоянова, Михайлов, Тасков, Тончев, Ибришимов, Тимчев, Поповски, Събев, Генов, Папашимов, Адемов, Тошев.

Уважаеми сътрудници,
Не зная по какъв начин допуснахте водеща в Народното събрание за смяна на Закона за Здравето да е Комисията по правни въпроси. Вие сте лекарите и закон за здравето и упоменатите в него заболявания са познати на вас, а не на юристите.

Не зная по какъв начин сте се съгласили и за какво не реагирахте на откровените и лишени от смисъл промени в Закона за здравето. Не може заболяването да се назовава с определние за симптоматика – тежък изострен респираторен синдром - изтъквам законопроекта. Това не е болест и вие го знаете. Не може да има наложително проучване с избран способ Това е ужасно и граничи с медицински фашизъм, а ПСР е способ за опит, т.е. опонира на член 29 ал.2 от конституцията, в която вие сте се клели. Не може да има наложително лекуване.

Няма разбиране “извънредна епидемиологична конюнктура ” и каквито и напъни да се създадат от адвокати или дори благодарение на някои от вас, не може да стигнете до формулировка, която да не може да се пояснява многозначно! Има зараза и за нея има критерии, ние сме в първата в света зараза без заболели!

​ Уважаеми сътрудници, разберете, вие сте лекари и със закон не може да се реализира друго качество на дадена болест – в нашия случай SARS-Cov2. Това не е изключително рискова зараза и не може да бъде оповестена за такава, не е и изключително зазаразна, тъй като заразният ѝ показател е в пъти по-нисък от Морбили, Рубеола и други познати заболявания. Фактът, че е нова зараза не я прави нито по-опасна от други надалеч по-сериозни като развиване болести, нито почтена за свръхреакция от законодателен тип като препоръчаните промени в закона за здравето.

Призовавам ви като български лекари още веднъж да си отворите учебника по инфекциозни заболявания и да прочетете първите 50 страници. Ако го извършите, ще се замислите дали да давате в ръцете на министъра на опазването на здравето и неговия основен държавен хигиеничен контрольор властта да се разпореждат със орисите ни, без да могат да създадат и каквото да е против разпространяването на една зараза от подобен вид, която се оказва, по данните в страната, че не е зараза. Поне по този начин написа в учебниците, с които сте приключили медицина.

 Колеги, лекари–народни представители, вие сте за малко време народни представители, само че ще сте лекари за цялостен живот.
Призовавам ви - не петнете името си на лекари като гласувате „ ЗА “ този законопроект, без значение от измененията, които може да извършите сред две четения. Намерете различен, по-демократичен и по-хуманен метод за пояснение на хората, за продобиване на доверието им, а не като Главния държавен хигиеничен контрольор – с всяване на боязън и закани към жителите.

​ Запазете достолепието си, тъй като в случай че не му се противопоставите, ще сте го изгубили, а който е изгубил достолепието си, е изгубил всичко. Ползвайте здравия разсъдък, с цел да не ни убият, най-малко духовно и душевен здравите, а не здравните сили!

Искрено Ваш
Д-р Георги Тодоров - доктор

PETEL.BG се дистанцира през цялото време от съобщаването като изключителна вест на броя на умряли остарели хора в Италия, Испания и други страни с огромен % възрастно население.

Призоваваме за съблюдаване на предписанията и ограниченията, само че посредством осъзнатост, а не посредством упорито всяване на суматоха и боязън.

Пазете възрастните и хронично болните хора.

Нечистоплътно и рисково е потреблението на страха на хората за трупане на политически рейтинг.

Информирайте се от достоверни източници!

Не вярвайте на организация "Една Жена Каза ". Търсете първоизточника извора на информацията в непознатите медии! Не вярвайте на всеки преводен материал без да видите оригинала. Не вярвайте на всеки материал в непознатите медии.

Те постоянно търсят сензации и драматизъм, тъй като, за разлика от множеството медии в България, се намират в действителна пазарна конкурентна среда и тематиката "Ковид 19 " им носи преимущество над останалите, посещаемост, гледаемост, тираж и пари. Доверете се на разсъдъка си, а не на страстите и страха си. Преценете дали материалът търси пазарноориентирана сензационност, дали обслужва политически ползи или желае да ви осведоми въз основата на научни експертни данни и числа.

Примери за подправени вести за ковид:
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР