Д-р Франк Ху от Университета в Харвард току-що завърши 20-годишно

...
Д-р Франк Ху от Университета в Харвард току-що завърши 20-годишно
Коментари Харесай

Харвардски учен изследва кафето 20 години и разкри защо е толкова страхотно

Д-р Франк Ху от Университета в Харвард преди малко приключи 20-годишно проучване за въздействието на кафето върху човешкото здраве. Оказва се, че хората, които пият повече кафе, живеят по-дълго, оповестява „ Индипендънт “.

Проучването на доктор Ху е разкрило, че кафеджиите са с по-малък риск от сърдечносъдови и нервнодегенеративни болести, както и по-малка податливост към самоубийство.

Изследването е стартирало през 1976 година и в него взели участие близо 210 000 души. С цялата следваща работа, то натрупали информация за 4,7 млн. човеко-години (индивидуалното време в риск най-често се мери в години. 10 души проследени в продължение на 1 година вършат 10 „ човеко-години” в риск).

И това е забавно: Магнезият бори умората, напрежението и незадоволителния сън - четете на най-полезния здравен уебсайт zdrave.to.

Самият Ху се включил към него през 1996 година. Огромното количество информация било потребно, тъй като кафето е извънредно комплицирана напитка.

Освен кофеина, то съдържа стотици, евентуално хиляди биоактивни съставни елементи. Затова е доста мъчно, може би невероятно, да се отличат резултатите на обособените съставки или детайли.

Ползите от кафето не произтичат единствено от няколко съставки, а най-вероятно от синергичния резултат на доста разнообразни съставки, минерали и антиоксиданти. И до момента в който множеството хора се сещат за кофеин, когато мислят за кафе, се оказва, че и елементарното и безкофеиновото имат идентичен резултат във връзка с болестните на кръвта и диабета.

Д-р Ху забелязал, че е доста мъчно да се изследва кафето, тъй като множеството хора, които го пият, пушат. „ Открихме, че изгодите за здравето от кафето са доста по-видими и осезаеми за хората, които не пушат. С други думи, пушенето в действителност прикрива евентуалните изгоди от пиенето на кафе и е в действителност значимо да се раздели въздействието на кафето от това на пушенето “, изяснява той.

В допълнение към изследването на Ху, чиито създатели са общо 10 души, и предходни проучвания са посочили, че постоянното пиянство на кафе се свързва с намаление на риска от диабет, сърдечносъдови болести, Паркинсон, заболявания на черния дроб, в това число рак. Също по този начин се свързва с понижен риск от меланхолия и самоубийство, оказва помощ на метаболизма да се оправи с кръвната захар, усъвършенства чувствителността към инсулин и даже може да понижи възпаления.

Ху предизвестява, че тялото на всеки реагира друго на кафето. При всички случаи, пийте умерено и съгласно вашите здравословни привички.

Превод и редакция: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР