Д-р Фернандо Санча е уролог от световна величина, който поради

...
Д-р Фернандо Санча е уролог от световна величина, който поради
Коментари Харесай

Д-р Фернандо Санча: Важно е пациентите да знаят на каква медицинска процедура се подлагат и от многото възможности да изберат най-модерното, ефективно и щадящо лечение

Д-р Фернандо Санча е уролог от международна големина, който заради честите си визити в столичната “Хил клиник ” от години е прочут и на българските пациенти. Всеки месец той прави няколкодневни оперативни сесии, по време на които отстранява бързо и безрисково увеличена простата. В практиката му няма значение какъв брой е огромна жлезата, какви спомагателни болести или анатомични особености има пациента - интервенциите постоянно са безкръвни, ефикасни и щадящи здравето на мъжа.

- Д-р Санча, премахването на аденом на простатата е постоянно налагаща се интервенция при доста мъже. Бихте ли споделили своя опит за най-успешните и щадящи пациента способи?
- Доброкачествената хиперплазия на простатата е проблем, който физиологично поражда при огромна част от мъжете над 60 години. Преди години единствената опция беше отворената интервенция - извънредно травматична и мъчителна за пациента. Поради цялостната анестезия, която се изисква за интервенцията тя беше неприложима при пациенти с диабет или сърдечни проблеми. Друг прийом бе трансуретрална резекция (ТУРП) на аденома. Тя беше обичайно прилагана, макар че хирурзите отчитаха многото недостатъци на метода. На първо място ТУРП може да се ползва при по дребни аденоми на простатата. И по-късно длъжни сме да споменем, че по данни на Европейската урологична асоциация при ТУРП се следят нежелани затруднения като инконтиненция (изпускане на урина), еректилна дисфункция (при седем на всеки 100 мъже), кръвозагуба и надлежно кръвопреливане, а постоянно и стриктура на уретрата (при почти 4% от пациентите). Малко са пациентите, които биха рискували загубата на потентност, в случай че са осведомени, че могат и да я избегнат, като предпочетат друга процедура. Важно е пациентите да знаят на каква здравна процедура се подлагат и от многото благоприятни условия да изберат най-модерното, дейно и щадящо лекуване.

Кое лекуване сега е “златен стандарт” при лекуването на аденом на простатата, четете в най-полезния уебсайт Zdrave.to.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР