Д-р Джефри Хинтън, известен като кръстникът на изкуствения интелект, напусна

...
Д-р Джефри Хинтън, известен като кръстникът на изкуствения интелект, напусна
Коментари Харесай

Кръстникът на изкуствения интелект: Скоро ChatGPT може да е по-интелигентен от нас

Д-р Джефри Хинтън, прочут като " кръстникът на изкуствения разсъдък ", напусна Гугъл и с предизвестие за възходящите рискове от развиването на тази област, съобщи Би Би Си.

75-годишният Хинтън разгласи подаването на оставката си в изказване за в. New York Times и съобщи, че съжалява за работата си.

Пред Би Би Си той разяснява, че някои от заплахите, свързани с чатботовете с изкуствен интелект, са " много страшни ". " В момента те не са по-интелигентни от нас, доколкото мога да кажа. Но мисля, че скоро може да станат ", сподели той.

Пионерските проучвания на Джефри Хинтън в региона на дълбокото образование и невронните мрежи проправиха пътя на актуалните системи за изкуствен интелект като ChatGPT.

Днес обаче британско-канадският когнитивен психолог и компютърен академик съобщи, че скоро чатботът може да надмине равнището на информация, което има човешкият мозък. " В момента виждаме, че неща като GPT-4 засенчват индивида по количеството общи познания, които имат, и то с доста огромна разлика. По отношение на разсъжденията той не е толкоз добър, само че към този момент може да прави елементарни разсъждения. И като се има поради скоростта на напредъка, чакаме нещата да се подобрят много бързо. Така че би трябвало да се тревожим за това ", сподели Джефри Хинтън.

В публикацията си за New York Times доктор Хинтън написа, че изкуственият разсъдък може да бъде употребен за  " неприятни неща от неприятни играчи ", написа " Офнюз ".
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР