Д-р Денислава Ангелова е първата жена в света, наградена от

...
Д-р Денислава Ангелова е първата жена в света, наградена от
Коментари Харесай

Приятелка на Ласкин разкри какви кошмарни неща се случват посред нощ със Сърчаджиева след смъртта му

Д-р Денислава Ангелова е първата жена в света, наградена от Института за мир „ Перес ” в Тел Авив поради нейните благотворителни акции. С тази премия са отличени още Тони Блеър, Хенри Кисинджър, Бил Клинтън и Никола Съркози. Тя е и близка другарка на неотдавна умрелия артист Иван Ласкин.
 

„ Загубата на Иван, както се отразява зле на всички хора, които са го познавали, по този начин най-тежка сега е болката на Александра Сърчаджиева и София. Двете сами би трябвало да се  оправят с неговата липса. Много хора звънят и пишат на Александра, желаят да изкажат своите съболезнования, само че се минава границата – цяла нощ беше звънене, писане. Алекс има потребност да обърне внимание на детето си, да събере себе си ”, разяснява тя пред bTV, написа Близлим.

``
реклама
 
По думите ѝ известният български артист е бил оценен едвам след гибелта му. „ Изписаха се безчет изявления за неговите достижения и филми, само че до през вчерашния ден всички тези неща липсваха. Сещаме се, когато човек си отиде, тогава оценяваме какъв е бил и какво е дал. Иван беше доста непосредствен, пряк и същински – хората не схванаха, че той има огромно сърце. Безброй пъти беше нападан с жлъчни мнения, тъй като хората не разбираха неговата истина ”, уточни още доктор Ангелова.
 
Д-р Денислава Ангелова е създател на Асоциация „ Докосни дъгата ”, неправителствената организация, която е провела най-голямата акция за закупуване на инсулинови помпи на деца и младежи в България. Те още се борят за основаване на училищен гвардейски отряди и оркестри в цялата страна.
 
„ Наскоро ме попитаха по какъв начин от диабет, стигнах до гвардейски отряди, моето пояснение е следното – всичко, което е за нашите деца, не би трябвало да се прави на части. Или правиш нещо, което обгръща от здравето на детето до неговото душевно здраве – спорт, родолюбие, запознаване с българската история и просвета ”, сподели още тя.
 
Д-р Ангелова съобщи, че посредством акцията на Асоциация „ Докосни дъгата ” са събрани средства за закупуването на 22 инсулинови помпи за деца от 2 години до 17 години. Тя добави, че у нас има към 1600 деца с диабет вид 1, като броят им непрекъснато пораства. По думите ѝ цената на една инсулинова помпа е от 3 500 лева до 7 500 лева

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР