Д-р Дечо Дечев е номинацията за управител на НЗОК на

...
Д-р Дечо Дечев е номинацията за управител на НЗОК на
Коментари Харесай

Управляващите номинират д-р Дечо Дечев за управител на НЗОК

Д-р Дечо Дечев е номинацията за шеф на НЗОК на парламентарните групи на ГЕРБ и Обединените патриоти.
Предложението е оповестено на уеб страницата на Народното събрание.
В момента Дечев оглавява университетската болница “Свети Иван Рилски “, откакто беше възобновен на поста от служебния здравен министър Илко Семерджиев при започване на предходната година. Преди това Дечев беше уволнен от Петър Москов поради несъгласия сред двамата за избрани здравни политики и изказвания от страна на министерството за открити нарушавания в болничното заведение.
През годините Дечев е заемал разнообразни управителни постове в здравната система и фармацевтични компании.
През деветдесетте години на предишния век е бил търговски представител на разнообразни фармацевтични компании. От 1995 година до 1997 година е оглавявал лекарствения отдел на здравното министерство, а през 2001-2002 лекарствената дирекция на здравната каса.
Между двете позиции е заемал управителни постове в “Балканфарма “ и “Софарма “, в следствие при тройната коалиция е бил член на Управителния съвет на НЗОК от квотата на Движение за права и свободи.
До избора на нов шеф на НЗОК се стигна, откакто предходният шеф проф. Камен Плочев бе предварително освободен поради неспособност да извършва служебните си отговорности повече от три месеца.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР