Д-р Борислав ЦековФейсбук БСП е обявила, че щяла да задържи

...
Д-р Борислав ЦековФейсбук БСП е обявила, че щяла да задържи
Коментари Харесай

Д-р Борислав Цеков: Спрете този партиен произвол, правен нихилизъм и политически волунтаризъм

Д-р Борислав Цеков

Facebook

Българска социалистическа партия е оповестила, че щяла да " задържи " мандата до петък. От огласените решения на тяхното управление се остава с усещане, че са подготвени да го " държат " още и по-късно. Това е антиконституционен партиен произвол и опит за узурпация на власт. Никой не си е разрешавал сходно антиконституционно държание. Никой! Винаги до момента - 1992 година и 2005 година - при третия мандат прецизно е спазван 7-дневен период за показване претендент за министър-председател. Защото по този начин повелява конституционният ред - за какво конституционният период за това е 7 дни.

Българска социалистическа партия в миналото се гордееше, че е парламентарна партия, която укрепва конституционализма. Но с този акт се трансформира във волунтаристична котерия, която е подготвена да гази върховенството на Конституцията в името на дребни партийни сметки и политическо оцеляване. Дъно!

Призовавам президента на Републиката, след приключването на днешния ден, в който следваше Българска социалистическа партия да показа претендент за министър-председател или да върне проучвателния мандат, да прогласи, че мандатът е несполучлив, тъй като не е изпълнен в изискуемия период и да придвижи конституционната процедура нататък - декрет за разформироване на Народното събрание и установяване на дата за нови избори в период от два месеца. Държавата не може да стои нито минута повече в безвремието на един кабинет в оставка, който е лишен от парламентарна поддръжка.

Тъкмо заради това, конституционната процедура по член 99, както е имал мотив изтъкне и Конституционния съд, в тази трета фаза се форсира, а не са забавя, задържа, протака и бави.

Спрете този партиен произвол, юридически нихилизъм и политически волунтаризъм!



Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в!

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР