Д-р Ангел Радев е специалист по ангиология и минимално инвазивно

...
Коментари Харесай

Д-р Ангел Радев: Българският пациент също заслужава най-добрите достижения на съвременната медицина

Д-р Ангел Радев е експерт по ангиология и минимално инвазивно лекуване на разширени вени. Завършва медицина през 2007 година в Медицинския университет в София. Магистър е и по здравен мениджмънт. Има извършени голям брой специализации и образования в региона на минимално инвазивните способи за лекуване на венозните болести в Съединени американски щати, Германия, Австралия, Англия, Латвия, Швейцария, Кипър, Унгария. През 2019 година основава най-голямата в България профилирана клиника за безкръвно лекуване на разширени вени " Varix Clinic - венозен лазерен център ". През 2020 година доктор Радев беше номиниран в годишния план на Дарик радио " 40 до 40 " в категория " Медицина ". Как се роди концепцията да основете независима профилирана клиника?
Всъщност концепцията последователно назряваше в съзнанието ми колкото повече обикалях по света и трупах опит от едни от най-големите имена в областта на венозните болести. Качествената медицина е структурирана и менажирана по доста явен и прелестен за работа метод, без огромни излишества и липса на смисъл в работата. Много одобрявам прагматизма, който води до забележими резултати от работата на лекаря и огромна задоволеност от страна на пациента. Казах си, че щом там могат да вършат медицина на сходно равнище и с такава организация, значи и тук можем да работим по сходен метод, че даже и по-добре, стига да желаеме и да знаем по какъв начин да го създадем в реалност, употребявайки и усъвършенствайки тяхното ноу-хау. Смятам, че българският пациент също заслужава най-хубавите постижения на актуалната медицина.
Как успяхте да финансирате плана и кой повярва във Вас?
Финансирането на плана се реализира благодарение на кредитна линия от банка, която повярва в концепцията и плана ми. Вярвам, че колкото мъчно и невероятно да наподобява на пръв взор нещо в самото му начало, колкото повече работим и се задълбочаваме в реализацията му, то може да стане действителност. Най-важни в последна сметка са желанието, отдадеността и постоянството.
Как се ръководи и развива нишова медицина като венозен лазерен центърVarix Clinic?
Изключително значимо е да не се прави компромис с качеството на здравната услуга. Разчитаме единствено на научно основани способи за лекуване, тъй като качественото опазване на здравето е невероятно без добра просвета и медицина, основана на доказателствата. Водещ за мен е стремежът да се дава най-хубавото за пациента, само че освен като изпразнено от наличие факсимиле, а като нещо, което в действителност трансформира разбирането и чувството на пациентите за качествена модерна медицина, насочена към индивида като персона. Други доста значими детайли от ръководството са високата ежедневна успеваемост в работата, положителната организация на екипа, оптимизацията на разноските, както и деликатното прецизиране на вложенията.
На какво залагате, с цел да се диференцирате от болничните единици?
Едно от главните ми условия, когато правихме клиниката, беше да създадем конструкция, в която пациентите да бъдат лекувани по най-съвременните медицински стандарти в областта на венозните болести, защото при огромна част от тях провежданото лекуване всеобщо продължава да бъде погрешно и неефективно. Желанието ми беше да създадем такава атмосфера в нашата клиника, в която пациентът да няма потискащото чувство и страха, че се намира в лечебно заведения. По реакциите на пациентите ни разбирам, че сме се справили с тази задача. Други доста значими условия за сполучливото ни развиване са непрекъснатите вложенията в продължаващо образование на екипа ни, както и в най-съвременните технологии, даващи висока добавена стойност на медицинските ни услуги. Отскоро можем да се похвалим и с внедряването на добавената действителност в лекуването на пациентите ни, която към този момент е неразделна част от ежедневната ни активност.
Какви са основните преимущества, които потребителите и пациентите Ви регистрират?
Като бутикова профилирана клиника ние държим на правилните връзки и самостоятелния метод към всеки наш пациент. Стремим се положителните връзки лекар-пациент и доверието посред ни да не са просто пожелателни, а наложителни, тъй като това е основен детайл от положителните крайни резултати от лекуването. През последната година около пандемията немалка част от пациентите се насочиха към по-малките профилирани клиники, в които няма скупчване на доста хора и в които се усещат по-малко изложени на риск от заразяване с ковид. В нашата клиника имаме особено направен прецизен антисептичен протокол и противоепидемичен график, съгласно който в клиниката не се позволяват повече от трима пациенти едновременно за сигурност, както за самите тях, по този начин и за екипа ни.
Здраве Актуалните тематики от сезона, свързани със болести, лекувания и лекарства Какви са главните преимущества на минимално инвазивните способи при лекуването на разширени вени, които прилагате във Вашата клиника?
Предимствата по отношение на към този момент остарялото оперативно лекуване са доста. Неслучайно минимално инвазивните способи са така наречен game changer, предизвиквайки гражданска война в тази сфера на медицината, защото през последните години тотално трансформираха логаритъма на лекуване на разширените вени. Основните преимущества са свързани с неналичието на оперативни сечения, шевове и обезобразяващи белези, както и използването единствено на локална упойка, без нужда от обща или спинална анестезия. Сравнени с оперативното лекуване рискът от съществени затруднения и инфекции в постоперативния интервал е доста по-нисък при безкръвните способи.
Доказано е и че далечните резултати от лекуването са по-добри при актуалните способи, като оперативното лекуване е обвързвано и с по-честа поява на нови вени в бъдеще - така наречен рецидивиращи разширени вени. Голямо преимущество на актуалните високотехнологични способи е и неналичието на болничен престой. Неслучайно най-хубавите клиники и венозни центрове по света работят на амбулаторен принцип walk-in - walk-out, като по този
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР