Д нес отбелязваме световния ден на целувката!Датата е предложена от

...
Д нес отбелязваме световния ден на целувката!Датата е предложена от
Коментари Харесай

Днес е специалният ден на целувката

Д нес означаваме международния ден на целувката!

Датата е препоръчана от Англия и публично приета от Организация на обединените нации през 1988 година

Идеята целувката да си има "Международен празник " идва, откакто британците забелязали, че хората сякаш не помнят да се целуват.

Теориите за установяването на целувката като метод на интимна връзка са разностранни, някои даже много комични. Има изказвания, че още неандерталците са почнали да употребяват целувката, с цел да схванат дали съответната жена или мъж е подобаващ за тях, като вкусвали слюнката си.

Първото документално доказателство на 3500 години, което разказва акта на целувката, е на санскрит и идва от Индия. Смята се, че по-късно римляните, които стигат до Индия популяризират традицията на целувката из цяла Европа и Северна Африка.

В днешно време в другите елементи на света целувката алармира разнообразни планове. В Европа да вземем за пример се употребява като жест за привет. В някои страни хората общоприетоо се целуват три пъти по бузите.

Докосването с устни по ръката пък е оправдателен метод, по който един мъж с положителни маниери всекидневно посреща дама.

Също по този начин учените са открили, че до момента в който се целуваме, произвеждаме повече хормони на щастието, успокояваме нервната си система.

Ако се целуваме след хранене, сменяме киселинността в устата си и по този начин можем даже да понижим риска от кариес.

Затова се целувайте по-често, потребно е!
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР