Д есетки бебета от вида Хавайски късоопашати калмари (Euprymba scolopes)

...
Д есетки бебета от вида Хавайски късоопашати калмари (Euprymba scolopes)
Коментари Харесай

Десетки бебета калмари в Космоса, защо са там

Д есетки бебета от типа Хавайски късоопашати калмари (Euprymba scolopes) обитават в космоса, където са изпратени от НАСА в името на науката, съобщи Асошиейтед прес, представена от Българска телеграфна агенция.

Главоногите създания, отгледани в морската лаборатория Кевало

на Хавайския университет, бяха изпратени по-рано през месеца на Международната галактическа станция (МКС) с товарния транспортен съд "Дракон " на частната компания "Спейс Екс ".

Dozens of Hawaiian baby squid aboard space station for study
— The Guardian (@guardian)
Изследователката Джейми Фостър, приключила докторантура в Хавайския университет, учи по какъв начин галактическите полети въздействат на калмарите в търсене на способи за подсилване на човешкото здраве по време на дълги галактически задачи, съгласно обява в локалното издание "Хонолулу остарял адвъртайзър ".

Калмарите имат симбиотична връзка с естествените бактерии ,

които спомагат за регулирането на тяхната биолуминесценция. Когато астронавтите се намират в условия на ниска гравитация, връзката на тялото им с микробите се трансформира, изяснява професорът от Хавайския университет Маргарет Макфол-Нгай, преподавала на Фостър през 90-те години.

"Открихме, че симбиозата сред хората и техните микроби се нарушава в изискванията на микрогравитация, а Джейми сподели, че това е правилно за калмарите. И защото системата не е комплицирана, тя може да разнищи какво се обърква ", споделя Макфол-Нгай.

Понастоящем Фостър е професор във Флорида и основен откривател по стратегия на НАСА, която учи по какъв начин микрогравитацията въздейства върху взаимоотношенията сред животни и микроби.

Тъй като астронавтите прекарват от ден на ден и повече време в космоса, при тях може да се следи така наречен имунна дисрегулация. Имунната им система не действа добре, не разпознава бактериите толкоз елементарно и от време на време те се разболяват.

Фостър добавя, че разбирането какво се случва с калмарите в космоса

може да помогне за решаването на здравословни проблеми, пред които са изправени астронавтите. Специалистката напомня, че главоногите създания имат имунна система, сходна на човешката.

"Има аспекти на имунната система, които просто не действат вярно при продължителни галактически полети. Ако хората желаят да прекарват време на Луната или Марс, би трябвало да решим здравословните проблеми, с цел да осигурим безвредното им изпращане там ", споделя Джейми Фостър.

Морската лаборатория Кевало отглежда калмари за проучвателен

планове по целия свят. Дребните животни са в обилие във водите на Хавай и са дълги към 7,6 сантиметра като възрастни.

Калмарите, които обитават на МКС, ще се завърнат на Земята през юли.

По тематиката
Получавай най-горещите вести от Vesti.bgАБОНИРАЙ СЕ--> Източник:.comments-item{clear:left;}.article-comment-types div{z-index:100;}.answer { margin-left:33px; }
* Моля, коментирайте съответната публикация и използвайте кирилица! Не се толерират отзиви с обидно или нецензурно наличие, на верска или етническа основа, както и написани единствено с основни букви!
1 коментар От хотела в малко градче излиза командирован. - Такси! Далече ли е гарата? - На десетина километра. - Десет километра? Не можеше ли да я… Обратно в уеб страницата
За да пишете, оценявате или докладвате мнения, апелирам логнете се в профила си.
ВходРегистрацияПотребителско име*Парола*Запомни меПотребителско име*Полето Потребителско име не би трябвало да е празно.E-mail*Полето E-mail не би трябвало да е празно.Парола*Полето Парола не би трябвало да е празно.Парола (отново)*Полето Повторете паролата не би трябвало да е празно.ИмеПолето Име не би трябвало да е празно.Дата на ражданеПолето Дата на раждане не би трябвало да е празно.Декларирам, че съм се срещнал с за прилагане на услугите на Нетинфо.ПоследниМинистърът на районното развиване и благоустройството даде брифинг след митинг на жители пред МСУиски фенове от всички краища на България, пристигна вашият моментБСП ще упорства за смяна на структурата на бъдещия кабинет и основаването на особено министерство, което да дава отговор за електронното ръководство и високите технологии71 000 души пък ще имат покачване, по-малко от 5 на 100 на действителния размер на получаваната пенсияСпоред него историческите тематики не би трябвало да бъдат аршин за приемане в ОбщносттаМъжът е задържанСъдийската организация е на мнение, че Висш съдебен съвет не е дал какъвто и да било знак, че има воля и подготвеност за водене на открит и почтен диалог " Тези деца нямат избор - където ги заведат, там отиват с родителите ", разяснява Милена Славова, а вие какво мислите?То е настанено в поделение по неврохирургия " Животът на Земята може да се възвърне от огромна климатична смяна. Човечеството обаче няма да може " Има метод да махнем непрекъснатите известия за грешкаЕдна от обединенията счита, че има „ голям брой изказани и недоказани изказвания и изказвания “Франк Стивънсън споделя за обичаните си модели на баварците. Кои са вашите? " Слонът отново е пристигнал да готви ", споделя семействотоСпоред обвинителния акт той се е сложил в услуга на непозната организацияТрусът е бил на дълбочина 10 кмОт мрежата  1
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР