Д есетгодишно дете, седнало зад волана на автомобил, се е

...
Д есетгодишно дете, седнало зад волана на автомобил, се е
Коментари Харесай

Дете на 10 г. подкара кола и се блъсна в жилищна сграда

Д есетгодишно дете, седнало зад кормилото на автомобил, се е блъснало след няколко метра ръководство на моторното транспортно средство в стена на жилищна постройка в Шумен, съобщи Българска телеграфна агенция.

Ударът не е бил мощен, детето не е потърпевшо.

За пътното произшествие оповестиха от пресцентъра на ОД на Министерство на вътрешните работи, при обобщаване на данните от акцията си "Безопасно лято ", която е част от годишната интервенция на пътната полиция "Ваканция! Да пазим живота на децата на пътя! ".

Сигналът за пътното произшествие, на ул. "Пролет " в Шумен ,

е получен на 17 юли, към 21.00 часа.

От пресцентъра на ОД на Министерство на вътрешните работи в Шумен прецизираха за Българска телеграфна агенция, че притежателят на автомобила, който бил на посетители с майката на детето в жилище в региона, му дал ключ за колата, с цел да вземе от транспортното средство нещо и да им го донесе. Детето обаче подкарало автомобила и единствено след няколко метра аварирало в стената на жилищна постройка. Когато майка му схванала какво е станало, взела детето си и двамата напуснали мястото на злополуката.

Съставен е акт на притежателя на леката кола, че е дал ръководството

ѝ на недееспособен лидер, както и на майката на детето, че е позволила то да кара автомобил, както и за това, че за злополуката не са известени контролните органи и са напуснали мястото на произшествието.

Общо 258 моторни транспортни средства са тествани в Шуменско по време на акцията "Безопасно лято ",

част от годишната интервенция на пътна полиция "Ваканция! Да пазим живота на децата на пътя! ". Най-много са откритите нарушавания на скоростните режими - 644, допълват от пресцентъра на ОД на Министерство на вътрешните работи.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР