Д епутатите разглеждат на второ четене актуализацията на държавния бюджет.

...
Д епутатите разглеждат на второ четене актуализацията на държавния бюджет.
Коментари Харесай

Народното събрание гласува отново бюджета на НЗОК

Д епутатите преглеждат на второ четене актуализацията на държавния бюджет. По-рано те се събраха, с цел да обсъдят бюджета на Националната здравноосигурителна каса (НЗОК), откакто в четвъртък, след седем часа кавги, по този начин и не съумяха да стигнат до гласоподаване.

Депутатите от ГЕРБ-СДС обаче отхвърлиха присъединяване в тазсутрешното съвещание на Комисията.

„ Ако ние напуснем, нещата ще тръгнат по-бързо. Нашите оферти ще ги защитим в пленарната зала”, изясни Кирил Ананиев, представен от

След това пристигна ред и на въпроса от кое място ще се вземат пари за спомагателните заплащания, които депутатите одобриха в зала.

„ Трябва да вземем решение, няма по какъв начин да се приложат всички. За да могат да бъдат покрити всички дефицити, които се появяват в НЗОК, единственият източник на доходи са осигурителните вноски. Ако това е по този начин, значи, че ние би трябвало да ги вдигнем”, изясни Любомир Каримански от „ Има подобен народ”.

От Българска социалистическа партия желаеха повече изясненост от специалистите. „ Ние не сме лекари, а сме Бюджетна комисия. Няма по какъв начин да преценява кой разход е животоспасяващ”, уточни Румен Гечев.

От „ Изправи се БГ! Ние идваме!” приканиха за спокоен разговор. „ Сега всичко е ясно за всички за какво през вчерашния ден трябваше да има спиране на съвещанието. Защото имаме проблем с това, което сме дали своят вот. Тук би трябвало да кажем, че ние сме го дали своят вот. Сега би трябвало да създадем една таблица и да изработим разновидността, който е най-хубавият за жителите. Трябва да намерим този компромис сред нас”, счита Мария Капон.

Така Бюджетна комисия реши в пленарната зала да бъде импортиран отчет, с който се желае да отпаднат непредвидените разноски.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР