Д ържавните зрелостни изпити по желание да се проведат между

...
Д ържавните зрелостни изпити по желание да се проведат между
Коментари Харесай

Предлагат матурите по желание да се проведат през май

Д ържавните зрелостни изпити по избор да се проведат сред 26 и 31 май. Това планува планът на заповед на просветителния министър Красимир Вълчев, оповестен в уеб страницата на МОН.

В него се планува на 26 май от 08.00 часа да се състои държавният зрелостен изпит по избор – по британски и по съветски език. От 14 ч.същия ден ще е матурата по избор – по физика и астрономия. На 27 май от 8 ч. часа са планувани държавните зрелостни изпити по избор – по география и стопанска система, и по цикъла „ Философия”.

За 14 ч. на 27 май е планувана матурата по избор – по биология и здравно обучение. На 28 май от 8 ч. е планувана матурата по избор – по математика, а от 14 ч. същия ден ще са матурите по немски, испански, италиански и френски език. Те още веднъж са по избор на зрелостниците.

За 31 май от 8 ч. е плануван държавният зрелостен изпит по избор - по история и цивилизация, а от 14 ч. – по химия и запазване на околната среда.

Учениците в 12 клас имат два наложителни държавни зрелостни изпита. На 19 май ще се състои първият от тях и това е държавният зрелостен изпит по български език и литература. На 21 май е вторият държавен зрелостен изпит в 12-и клас, който е по предмет по желание на зрелостниците.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР