Д АНС и МВР с акция в Комисия за енергийно

...
Д АНС и МВР с акция в Комисия за енергийно
Коментари Харесай

ДАНС и МВР с акция в КЕВР и БЕХ

Д АНС и Министерство на вътрешните работи с акция в Комисия за енергийно и водно контролиране (КЕВР) и в Българската самостоятелна енергийна борса (БЕХ).

Изискана е информация от Комисията за енергийно и водно контролиране (КЕВР) и от Българската самостоятелна енергийна борса (БЕХ), потвърдиха от двете институции за.

Институциите не прецизираха каква информация е поискана, само че "най-вероятно става дума за документи, свързани с търговията на ток на енергийната борса ". Това сподели Константин Константинов - изпълнителен шеф на борсата.

"За следващ път получихме публично писмо от Държавна организация "Национална сигурност " с искане за даване на съответна информация, обвързвана с активността на борсовия пазар на електрическа сила в България. И сега екипа на енергийната борса приготвя желаната информация и, както всякога, ще бъде предоставена на националната организация. Енергийната борса е подобен вид институция, която концентрира много съответна информация освен за борсовия пазар, само че и за пазара на електрическа сила в България въобще. Няма нищо извънредно в това профилираните органи да търсят тази информация от нас ", сподели Константинов.

Прокуратурата стартира инспекция през лятото поради рекордно високите цени, които токът на борсата доближи.

Тогава част от дейностите беше постановено да се извършат от ДАНС. Информация към този момент беше поискана от енергийното министерство, Българския енергиен холдинг и Българската самостоятелна енергийна борса.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР