CVS ще съкрати 5000 служители, тъй като намалява разходите

...
CVS съкращава около 5000 работници в опит да намали разходите,
Коментари Харесай

CVS съкращава около 5000 работници в опит да намали разходите, съобщи веригата аптеки във вторник.

Съкращението ще засегне „позициите, които не са обърнати към клиентите в цялата компания“, се казва в изявление на CVS, добавяйки: „Не очакваме да има каквото и да е въздействие върху нашите колеги, обърнати към клиентите в нашите магазини, аптеки, клиники или центрове за обслужване на клиенти."

"През цялата история на нашата компания ние непрекъснато се адаптирахме към динамиката на пазара, за да бъдем водещи в индустрията. Трудното решение, което вземаме, ще постави компанията в дългосрочен план успех“, каза базираната в Роуд Айлънд верига.

В компанията работят около 300 000 души в цялата страна.

Wall Street Journal, който първи съобщи новината, каза, че промените са част от усилията на CVS да се съсредоточи върху здравните услуги и да включва намаляване на пътните разходи и по-малко разчитане на скъпи консултанти. През последните години веригата добави повече предложения за първична медицинска помощ и разшири оформлението на своя магазин „HealthHub“.

През 2021 г. CVS обяви, че затваря 900 магазина, което представлява близо 10% от неговия отпечатък, в отговор към промяната на "моделите на потребителско купуване."

Компанията трябва да отчете тримесечните печалби в сряда.

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР