CVS планира да предлага лекарства на по-ниски цени през 2018

...
CVS планира да предлага лекарства на по-ниски цени през 2018
Коментари Харесай

Здравната компания CVS купува застрахователя Aetna за 69 млрд. долара

CVS възнамерява да предлага медикаменти на по-ниски цени през 2018 година

Приходите на CVS за 2016 година са 177.5 милиарда $, което е растеж от 15.8% по отношение на миналата година. Генерираните приходи на Aetna за 2016 година са на стойност 63.16 милиарда $. Още по тематиката
Novartis купува френската Advanced Accelerator Applications за 3.9 милиарда $

Със договорката швейцарският фармацевтичен колос продължава разширението си
31 окт 2017
Производителите на генерични медикаменти изпитват компликации

Финансовите резултати на фирмите за второто тримесечие изтриха огромна част от пазарната им капитализация
21 авг 2017
Американската компания за здравни грижи и оператор на аптеки CVS е сключила съглашение за придобиване на един от най-големите здравни застрахователи в Съединени американски щати Aetna за 69 мрд. $, написа Reuters. Това е най-голямата оповестена договорка от началото на 2017 година и в случай че бъде финализирана, това може да трансформира здравния бранш в страната.

Стратегията на CVS

CVS възнамерява посредством обединяването да дава на пациентите си от ден на ден услуги като предложение на медикаменти, медицински прегледи, правене на диагнози, проучвания и здравни съвещания. От компанията прецизираха, че задачата им е това да се реализира в офисите и клиниките им, които са към 10 хиляди в страната.

Двете страни са се договорили CVS да има 78% от акциите на комбинираната група. Oт мениджмънта на двете компании предвиждат, че в случай че обединяването стане факт доникъде на 2018 година, то годишната им облага през 2020 година ще бъде на стойност 750 млн. $.

Лари Мерло, шеф на здравния отдел на CVS, разяснява, че от фармацевтичната група са уверени, че могат да създадат здравеоопазването налично за всички консуматори и на по-ниски цени. Според Мерло всеки център ще разполага с диетолог, експерти, които да преглеждат зрението и слуха на пациентите, както и здравен шеф.

Той изясни, че са се договорили Aetna да има двама представители в управителния съвет на взаимното сдружение и най-вероятно единият ще бъде изпълнителният шеф на групата Марк Бертолини. Мерло добави, че Aetna ще съществува като независимо поделение и чака тя да продължава да усъвършенства финансовите си резултати.

Ситуацията в бранша

Сделката е оповестена в основен миг за промишлеността, в който цените на медикаментите се повишават и конкуренцията от фирмите за онлайн търговия се ускорява. Редица от играчите в сектора се тормозят, че компании като Amazon ще навлязат на пазара и ще лишават огромен дял от потребителите им.

Поради тези аргументи от CVS са окуражени да оферират услуги на ниски цени на записаните пациенти на Aetna, които са 23 млн. души. Компанията е решена да влага няколко милиарда $ през идващите години, с цел да разшири бизнеса си.

Още нищо не е несъмнено

Тази година няколко опита на Aetna да придобие други играчи от сектора бяха блокирани от Федералния съд на Съединени американски щати. През януари компанията не съумя да завърши договорка за 37 милиарда $ за закупуването на американската Humana. Подобни покупко-продажби с Anthem и Cigna също бяха прекъснати от антитръстовите органи, защото се появиха подозрения, че сходни сливания ще основат нелоялна конкуренция и ще окажат отрицателен резултат върху потребителите.

Специалисти изясняват, че регулаторите нормално насочват вниманието си към сливания сред непреки съперници, както е в тази ситуация. Антитръстови специалисти настояват, че не е изцяло несъмнено дали договорката ще бъде утвърдена. Матю Кантор, юрист от Constantine Cannon, разяснява, че все още не е и ясно дали Федералната комерсиална комисия, или Министерството на правораздаването, ще я преглежда.

Преди месец Министерството на правораздаването в Съединени американски щати заведе дело против AT&T поради оповестената договорка за закупуане на Time Warner. " Поради това двете компании избират утвърждението на съглашението да зависи от Търговската комисия ", счита Кантор.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР