Cтpoитeлнaтa индycтpия във Beликoбpитaния cтpaдa oт нeдocтиг на работна ръка

...
Cтpoитeлнaтa индycтpия във Beликoбpитaния cтpaдa oт нeдocтиг на работна ръка
Коментари Харесай

Трудният английски спъна BG строители във Великобритания

Cтpoитeлнaтa индycтpия във Beликoбpитaния cтpaдa oт нeдocтиг на работна ръка след Brexit, а търсенето на нови жилища стремглаво се усилва, твърди Лидия Огнянова, която се занимава с асортимент на фрагменти на Острова. Това се дължи на обстоятелството, че работодателите към този момент наложително претендирали общите служащи да владеят британски език на положително равнище. Именно това спънало редица българи, живеещи във Англия и ги лишило от опцията да си изкарат хляба. Затова част от тях се прибрали в родината си, а други решили да си пробват шанса в нова европейска страна. Според Огнянова много българи са се отказали от престояване на Острова и поради спрени помощи.

„ Прави усещане и още една наклонност – дава се преимущество на англичаните и тези, които са родени тук, пред чужденците. Вероятно това се дължи на несигурността, която има при българите и други от Европейски Съюз, както и поради обстоятелството, че около локдауните англичаните понижиха приходите си “, изяснява Огнянова.

Сред чужденците строителните бизнесмени търсели първо такива, които имат статут на престояване и CSCS карта и едвам по-късно прибягвали до тези, на които им трябват визи. Причината е, че съгласно новите разпореждания организациите, които набират личен състав за кралството, имат право да издадат общо 30 000 визи годишно на европейци без значение от поданството.

Ако българин успее да се снабди с 6-месечна виза, той би трябвало да подготви преди заминаването си най-малко £1514 или 3485 лева От тях £244 ще би трябвало да заплати за визата, а останалите £1270 би трябвало да са в банковата му сметка, с цел да потвърди пред страната, че може да се устоя.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР