Cryptoqueen - The OneCoin Scam, дебютира в Кан. Филмът описва

...
Cryptoqueen - The OneCoin Scam, дебютира в Кан. Филмът описва
Коментари Харесай

От мечта за собствен остров до епична финансова измама: Филм разказва как Ружа Игнатова се превърна в криптокралица

" Cryptoqueen - The OneCoin Scam ", дебютира в Кан. Филмът разказва историята на подправената криптовалута и нейния харизматичен създател, който открадна до 15 милиарда $ от доверчиви вложители, написа Variety.

Продуциран от продуцентската компания A&O Buero, притежател на премията Emmy, и продаден в интернационален проект от Java Films, документалният филм наблюдава Ружа Игнатова, създател на OneCoin, която популяризира криптовалутата на манифестации, наподобяващи религиозни събирания. Игнатова твърди, че OneCoin е на път да се трансформира в най-голямата цифрова валута в света и да промени живота на Земята, описвайки я като криптовалута за бедните, валута, която ще трансформира бедняците в принцове. Това обаче се оказа гигантска машинация и единствено трансформира Игнатова в Криптокралица.
 Ето какво разкри Европол за досието на Ружа Игнатова
Ето какво разкри Европол за досието на Ружа Игнатова

От къде е изтичала информация за следствието?

Игнатова провежда обилни празненства с шампанско и купува първокласни парцели по целия свят, преди ненадейно да изчезне безследно - и откакто измами вложители с почти 15 милиарда $. The Times разказа удара като " една от най-големите измами в историята ".

Местонахождението на Игнатова остава незнайно

Въпреки измамата и попълването на Игнатова във листата на ФБР и най-търсените описи на Европол, доста вложители не престават да имат вяра в OneCoin.

Режисьорът Йохан декор Мирбах почувства персонална връзка с историята, отбелязвайки, че Игнатова е израснала в Германия единствено на няколко километра от родния му град в Шварцвалд.

" Веднага щом чух за нея, се заинтересувах ", споделя той. " Познавам този район, знам по какъв начин работят тези хора. Образованието е положително, безработицата е ниска. Това е място, където обществото към момента работи ".

" Най-издирваната жена в света ": какво се знае за Ружа Игнатова

Всички, които са познавали Ружа Игнатова от близко, настояват, че още от ранна възраст е била екстравагантна - и свръхинтелигентна.

" И тогава се появява Ружа, която в никакъв случай не можеше да се насити, която ходеше на учебно заведение с алено червило и рокля, до момента в който всички останали тичаха в близост с ризи на дървосекачи и скъсани дънки, слушайки Nirvana. Още тогава тя споделяла проектите си да купи собствен личен остров един ден. Така тя се трансформира в " непозната " през цялото време. И това прави " The Cryptoqueen " толкоз специфична. Тя беше нещо особено: интелигентна, желаеща да победи, да завладее света. Тя можеше да успее по толкоз доста законни способи. Но те не бяха нейния метод. Исках да знам за какво тя стана зла ".

" Crytpoqueen " е поръчан от френско-германския канал Arte и районния немски ефирен оператор WDR. Java го продава и като индивидуален филм, и като ефирен сериал.
 Гръцката полиция вдигната на крайник поради криптокралицата Ружа Игнатова
Гръцката полиция вдигната на крайник поради криптокралицата Ружа Игнатова

Наскоро ФБР разгласи премия от $100 000 за достоверна информация къде се намира българката.

Заглавието бележи следващото съдействие сред интернационалния дистрибутор на документи и основаните в Кьолн и Хамбург A&O Buero - фирмите работят дружно повече от десетилетие. Java също представляваше последните филми на декор Мирбах, в това число " Smoke & Fumes - The Climate Change Cover-Up ".
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР