Credit Suisse ще изкупи обратно до 3 милиарда швейцарски франка

...
Credit Suisse ще изкупи обратно до 3 милиарда швейцарски франка
Коментари Харесай

Credit Suisse ще изкупи обратно дълг на стойност 3 млрд. долара

Credit Suisse ще изкупи назад до 3 милиарда швейцарски франка (3 милиарда долара) дълг, заяви в петък изпадналата в усложнение швейцарска банка, демонстрирайки мощ, до момента в който се пробва да успокои вложителите след бурна седмица, предава. 

Този ход понижава дълговото задължение на швейцарската банка и е опит за подсилване на доверието след внезапните спадове на цената на акциите и облигациите. Необосновани клюки, че бъдещето й е под подозрение, се завъртяха в обществените медии на фона на опасенията, че може да се наложи да набере милиарди франкове пресен капитал.

Една от най-големите банки в Европа, Credit Suisse, трябваше да набере капитал, да спре противоположното изкупуване на акции, да понижи дивидента си и да обнови ръководството, откакто загуби повече от 5 милиарда $ от колапса на капиталовата компания Archegos през март 2021 година, когато също трябваше да спре потребителски средства, свързани с банкрутиралия финансист Greensill.

Credit Suisse обяви, че противоположното изкупуване на дълг ще " й разреши да се възползва от пазарните условия, с цел да изкупи обратно дълг на атрактивни цени ". Нейните акции бяха посочени с 1,5% по-високи в предпазарната интензивност на швейцарската борса, което демонстрира известно облекчение за вложителите.

Ръководителите на банката прекараха уикенда в уверяване на огромни клиенти, контрагенти и вложители по отношение на нейната ликвидност и капитал. Главният изпълнителен шеф Улрих Кьорнер също сподели на личния състав в записка, че разполага с задоволително капитал и ликвидност.

По-рано тази седмица Швейцарската национална банка, която следи финансовата непоклатимост на редовно значимите банки в Швейцария, съобщи, че следи обстановката в Credit Suisse. Банките и банковите групи се смятат за редовно значими, в случай че банкрутът им би предизвикал забележителна щета на швейцарската стопанска система и финансова система.

Credit Suisse би трябвало да показа новата си бизнес тактика на 27 октомври, когато разгласи резултатите за третото тримесечие.

Банката работи върху вероятни продажби на активи и бизнес в опит да се върне към доходност. Тя също по този начин съобщи, че желае да продаде своя фамозен хотел Savoy в сърцето на финансовия регион на Швейцария - сделка, която съгласно локалните медии може да събере към 400 милиона франка. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР