Credit Suisse е банка с много сделки. Tя не е

...
Credit Suisse е банка с много сделки. Tя не е
Коментари Харесай

Инвестиционен консултант: Credit Suisse не е фалирала, не е повторение на събитията в САЩ

Credit Suisse е банка с доста покупко-продажби. Tя не е повтаряне на събитията в Съединени американски щати. Там проблемите са други. Това сподели в предаването " Човекът на фокус " по Радио " Фокус " капиталовият консултант Цветослав Цачев.

" Все повече стартира да ми наподобява на 2008 година, когато видяхме доста динамичност на пазара, доста стрес. Октомври 2008 беше последван от февруари 2009. Причината за всички тези проблеми е покачването на лихвите ", добави той.

На въпрос дали да чакаме още банкови банкрути, той отговори, че всичко е допустимо да се случи. " Не можем да отговорим с Да и Не ", разяснява специалистът.

" Credit Suisse не е банкрутирала, купена е от UBS. Преди повече от 10 години положението с Credit Suisse беше друго, през последните години доста кавги имаше. За две седмици 100 милиарда активи бяха изтеглени ", напомни Цветослав Цачев.

" Получи се абсурд, облигационерите ще са на загуба. Това разтриса доверието. За първи път се взима такова решение. Тази седмица ще забележим отново разтърсване ", разяснява капиталовият съветник.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР