Credit One Charleston Open, осминафиналДжесика Пегула – Ирина Бегу 7-5,

...
Credit One Charleston Open, осминафиналДжесика Пегула – Ирина Бегу 7-5,
Коментари Харесай

Пегула и Жабур записаха нови победи в Чарлстън


Credit One Charleston Open, осминафинал

Джесика Пегула – Ирина Бегу 7-5, 4-6, 6-4

Онс Жабур – Каролайн Доулхайд 6-3, 7-5

Джесика Пегула се класира за четвъртфиналите на WTA 500 шампионата в Чарлстън след сложна победа над международната №37 Ирина Бегу. Оглавяващата схемата американката бе на път да изпусне съвсем извоюван мач, откакто записа серия от 10 следващи изгубени гейма, само че все пак продължава преследването на своята първа купа за годината.

Следващото ѝ затруднение по пътя към трофея в Южна Каролина е

Началото бе доста положително за Пегула, която даде единствено една точка в първите два гейма. Впоследствие обаче грешките на американката зачестиха и това разреши на Бегу първо да върне пробива и да изравни резултата, а по-късно да отрази три брейкпойнта и да реализира цялостен поврат за 5-4. Пегула обаче изравни със сервис гейм на нула, а след това осъществя нов пробив. В оказалия се финален гейм в сета американката още веднъж бе изправена пред точка за пробив, която обаче съумя да избави и да завоюва подаването си за 7-5.

Доминацията на международната №3 продължи във втората част и тя съумя да натрупа задатък от 4-0. Мачът изглеждаше решен, само че Бегу бе на друго мнение. Румънката стартира да играе доста по-офанзивно, до момента в който в това време Пегула на няколко пъти позволи неточности при привидно не изключително комплицирани отигравания. Това оказа помощ на международната №37 да реализира зрелищен поврат и да изравни резултата в мача след 6-4.

В заключителния сет Бегу усили серията си от следващи извоювани геймове на 10, реализирайки два следващи пробива, с които резултатът стана 4-0. В тази привидно безнадеждна за нея обстановка обаче сервисът на Пегула още веднъж стартира да работи, като в това време американката стартира да се показва доста по-добре в играта при мрежата. Американката изигра най-силния си интервал в мача и даде единствено още четири точки до края на дуела, триумфирайки със 7-5, 4-6, 6-4 след два часа и половина на корта.

По-рано денем втората сложена – Онс Жабур, си подсигурява място в идната фаза след чиста победа над международната №172 Каролайн Доулхайд. Двукратната финалистка от Големия шлем инкасира пробив първоначално и на двата сета, като във втората част изостана с 1-4, само че все пак не позволи сензация.

Нейна съперничка на четвъртфинала ще бъде Анна Калинская, която отстрани шестата в схемата Виктория Азаренка.

Доулхайд проби в самото начало, само че Жабур отговори с три следващи брейка и натрупа удобен задатък от 5-1. Сетът изглеждаше решен, само че американката прояви борбеност, като върна един от пробивите и понижи резултата на 5-3. Световната №5 обаче не ѝ разреши да продължи да се надява на поврат и завоюва безапелационно идващото си подаване, надделявайки с 6-3.

Противно на развиването на играта до този миг, вторият сет стартира доста по-добре за Доулхайд. Американката осъществя ранен пробив, след който поведе с 4-1. Впоследствие обаче Жабур преоткри правилния темп и възвърне равенството. В единадесетия гейм Жабур реализира поврат от 40-15 и осъществя пробив, който след това затвърди за крайното 6-3, 7-5 след 80 минути игра.
Tenniskafe.com · Подкастът Tennis Café: Още доста от Алкарас – Синер, апелирам

Резултати от приключилите мачове от деня:

Виктория Азаренка – Анна Калинская 4-6, 6-7(5)

Паула Бадоса – Даяна Шнайдер 6-1, 6-3

Юлия Грабер – Екатерина Александрова 4-6, 2-6

Джесика Пегула – Ирина Бегу 7-5, 4-6, 6-4

Онс Жабур – Каролайн Доулхайд 6-3, 7-5

Бернарда Пера – Дария Касаткина 3-6, 6-7(3)
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР