Credit One Charleston Open, финалБелинда Бенчич – Онс Жабур 6-1,

...
Credit One Charleston Open, финалБелинда Бенчич – Онс Жабур 6-1,
Коментари Харесай

Бенчич триумфира в Чарлстън, №237 е шампионка в Богота


Credit One Charleston Open, край
Белинда Бенчич – Онс Жабур 6-1, 5-7, 6-4


Белинда Бенчич завоюва първата си купа от олимпийския успех насам и първа въобще на клей. Швейцарката е шампионка на WTA 500 шампионата в Чарлстън след триумф с 6-1, 5-7, 6-4 над Онс Жабур във финалната среща.

За Бенчич това бе едвам първи край на клей, а след 2 часа и 35 минути сълзите от благополучие потекоха след реализирането на шампионската точка. Тя е първата швейцарка с трофей в Чарлстън от Мартина Хингис през 1999-а.

Тя реализира това след превъзходна седмица, в която записа две победи над тенисистки от топ 10. Преди Жабур бе победена и Паула Бадоса на четвъртфинал. С триумфа Бенчич ще се изкачи до №13 в ранглистата.

Във финала швейцарката завоюва 70% от точките на първи сервис и осъществя 7 от 19-те си брейкбола. Това бе задоволително за триумфа против Жабур, която не бе надалеч от нов поврат след този против Аманда Анисимова на полуфинала.

В първия сет победителката не позволи нито един брейкбол като завоюва 90% от точките на първи сервис. Жабур бе в сложна позиция, откакто губеше с пробив и във втория сет, само че последователно увеличи равнището и с форхенд уинър по диагонала стигна до първия си брейк за деня.

Оттам насетне дуелът бе доста равносилен. Тунизийката съумя да избави два брейкбола при 5-5, а в идващия гейм на собствен ред проби, с цел да изравни резултата в сетовете.

В решителната част дълбочината в ударите на Бенчич ѝ донесе пробив за 4-3. При 5-3 тя пропусна първия си мачбол на сервис на Жабур, само че след това нямаше проблеми, сервирайки за купата.

В същото време купата на WTA 250 шампионата в Богота завоюва Татяна Мария, която надви с 6-3, 4-6, 6-2 над Лаура Пигоси във край сред две квалификантки, който бе и първият край сред тенисистки отвън топ 200 от въвеждането на компютърната класация.

За майката на две деца това е първи WTA трофей след раждането на втората ѝ щерка Сесилия преди година, както и общо втора.

Със своята 237-а позиция в ранглистата германката е най-нискоранкираната шампионка от Маргарита Гаспарян, която през 2018-а победи в Ташкент като №299.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР