COVID вълната вече си е отишла, но се очакват нови

...
COVID вълната вече си е отишла, но се очакват нови
Коментари Харесай

Проф. Витанов: COVID вълната вече си е отишла, но се очакват нови проблеми

COVID вълната към този момент си е отишла, само че се чакат нови проблеми. Това твърди математикът от БАН проф. Николай Витанов в обичайния си разбор на пандемията, който разгласява в обществените мрежи. 

“Добрите вести към момента не престават. Вълната си отиде. Стойностите  на показателите са към минималните си равнища, след което се чака да стартира покачване. Хомеостазисът държи. Синята зона доближава оптималния си обсег. Процесът на засилена несъобразителност продължава. Знаете, прогнозата е, че този развой няма да наруши хомеостозиса на системата до края на септември, до изборите и седмица до 10-на дни по-късно. След това ще почне да идва сметката ", написа Витанов.  

Професорът регистрира, че двуседмичната заболеваемост стартира постепенно да пораства:

" Хомеостазисът държи, както ви бе и планувано. Но също ви бе планувано, че Ганьо – умният, хубав и вечен, ще унищожи този хомеостазис. Ето – почва се бавно. Процесът е муден – ще трае 4 – 5 седмици ". Това написа още Витанов и уголемява тезата си: " Хомеостазисът още държи на напъните на всезнаещия, всеможещ, интелигентен, хубав и вечен балкански левент. Обаче успеваемостта на Ганьо пораства. Това са и упованията, успеваемостта на Ганьо постепенно да пораства. Та като пристигна вълната и Ганьо почне да търси кой да му е отговорен, вие му понапомнете по какъв начин успеваемостта му постепенно е почнала да пораства още от началото на септември ".  

Няма дифузно разпространение на вируса на никое място в страната, регистрира още Витанов. И предвижда, че до края на септември лечебните заведения няма да се изпълнят. 

Смъртността на пациенти с COVID-19 е сведена до едноцифрено число дневно, регистрира още математикът. “Смъртността до края на непоклатимост на сюжет “Празни лечебни заведения " ще е ниска, обаче ще има дни с двуцифрено число умряли. Пазете се въпреки всичко. Ако и да протича леко, има и къси клечки. Най-добре да не стигате до изтегляне на съчка. Така обезпечено няма да изтеглите късата съчка. Възможно е да има още някой и различен ден с двуцифрено число умряли, но трагедии не се чакат ", заключва той. 

И предвижда какво се чака по отношение на данните от картата за 14-дневната заболеваемост. “Издайнически демонстрира къде се чакат проблеми. София-град.  Голямо население, много умнокрасиви и мислещи се за безсмъртни ганьовци, които не се пазят и не пазят и близките. Резултатът съм ви го планувал от дълго време – ще пристигна сметката от небесния кръчмар. Прогнозирал съм ви и по кое време ще пристигна. Не е моя работа да ви споделям какво да вършиме. Правете каквото щете. Да знаете – обстановката в София-град бавно ще се утежнява ", написа още математикът.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР