Covid ваксината на компанията АстраЗенека“ няма да се прилага при

...
Covid ваксината на компанията АстраЗенека“ няма да се прилага при
Коментари Харесай

Ваксинацията у нас: Без „АстраЗенека“ за жени под 65 г. с риск от тромбози

Covid ваксина та на компанията „ АстраЗенека “ няма да се ползва при дами под 65 година, при които има нараснал риск от тромбози и/или анамнеза/данни за тромбоцитопения. Това реши Националният ваксина ционен щаб. 

Всички лица, получили първа доза от тази ваксина , които не са показали нежелани лекарствени реакции, могат да се реваксинират със същата ваксина. Това съобщи министърът на опазването на здравето в оставка проф. Костадин Ангелов:

„ По отношение на ваксина та на „ АстраЗенека при лица, болни от Covid-19 след използване на първа доза от ваксина та с двудозов режим на имунизация, втората доза се слага не по-рано от 6 месеца след лабораторно потвърждаване на диагнозата. Преболедували от ковид могат да се имунизират с цялостна имунизационна скица не по-рано от 3 месеца след лабораторно потвърждаване на диагнозата ”, сподели Ангелов представен от БГНЕС.

На въпрос има ли изясненост какъв би бил резултатът от съчетание на две разнообразни ваксини, Ангелов съобщи, че няма такива клинични изследвания досега.

Трябва да приключим процеса на имунизацията по някакъв метод. Това е разновидността, който сме възприели, уточни здравният министър в оставка.

Той сподели още, че „ тези, които не желаят да сложат втора доза, няма да се смятат за ваксинирани и няма да получат документ за приключен ваксина ционен цикъл “.

 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР