Covid сертификатът е много силен инструмент в борбата с вируса. ...

Covid сертификатът е много силен инструмент в борбата с вируса.

Д-р Петър Марков: Сovid сертификатът дава свободи, не ги отнема

" Covid документът е доста мощен инструмент в битката с вируса. Сертификатът дава свободи, той не лишава свободи. Локдаунът е една доста груба мярка за решение на казуса ". Това сподели д-р Петър Марков, епидемиолог, учител в Лондонското учебно заведение по тропическа медицина.

Covid документът дава опция да се вдигнат рестриктивните мерки за хората, които не са рискови за близките, акцентира епидемиологът и акцентира, че съвсем две години след началото на пандемията към този момент се знае доста повече за този ковид-има високоефективна ваксина, има проби, които доста бързо, налично и на ниска цена могат да кажат кой е инфектиран и кой-не:

" Сертификатите и проби ни дават опция просто да класифицираме всеки един човек какъв брой е рискован за близките. Хората към този момент се различават по степента на риск, за останалите ".

Д-р Марков уточни, че хората имат право да стачкуват против зеления документ, само че " свободите не ни ги лишава този документ, свободите ни ги лишава вирусът ":

" Който не може да види, че в България всеки ден умират по близо 100 индивида-една жилищна кооперация си отива от зараза, която е предотвратима и би трябвало да се вземат ограничения поради това, е откъснат от действителността. Сертификатът дава свободи, той не лишава свободи, тъй като първоначално се налагаше да се затваряме ".

Препоръката на д-р Марков е в България да бъде въведен Covid документи на всички места, с цел да може имунизираните хора, които не са рискови за близките, да си възвърнат нормалния живот:

" Това ще помогне да бъде лимитирана инфекцията доста бързо без ограничения, които да засягат всички и по този начин ще бъде избегнат локдаун.... Пробвайте във Виена да седнете в заведение без Covid документ-не може даже на открито да е ".

Епидемиологът беше безапелационен, че носенето на маски от деца в учебно заведение не би трябвало да е казус:

" Проблем е когато децата занасят инфекцията у дома и рискови техни близки умират ".

По думите му, когато ограниченията не се съблюдават, най-после се стига до затваряне на учебните заведения.

Източник: actualno.com