Covid сертификатът е много силен инструмент в борбата с вируса.

...
Covid сертификатът е много силен инструмент в борбата с вируса.
Коментари Харесай

Д-р Петър Марков: Сovid сертификатът дава свободи, не ги отнема

" Covid документът е доста мощен инструмент в битката с вируса. Сертификатът дава свободи, той не лишава свободи. Локдаунът е една доста груба мярка за решение на казуса ". Това сподели доктор Петър Марков, епидемиолог, учител в Лондонското учебно заведение по тропическа медицина.

Covid документът дава опция да се вдигнат рестриктивните мерки за хората, които не са рискови за близките, акцентира епидемиологът и акцентира, че съвсем две години след началото на пандемията към този момент се знае доста повече за този ковид - има високоефективна ваксина, има проби, които доста бързо, налично и на ниска цена могат да кажат кой е инфектиран и кой - не:

" Сертификатите и проби ни дават опция елементарно да класифицираме всеки един човек какъв брой е рисков за близките. Хората към този момент се разграничават по степента на риск, за останалите ".

Д-р Марков уточни, че хората имат право да стачкуват против зеления документ, само че " свободите не ни ги лишава този документ, свободите ни ги лишава вирусът ":

" Който не може да види, че в България всеки ден умират по близо 100 индивида - една жилищна кооперация си отива от зараза, която е предотвратима и би трябвало да се вземат ограничения поради това, е откъснат от действителността. Сертификатът дава свободи, той не лишава свободи, тъй като първоначално се постановяваше да се затваряме ".

Препоръката на доктор Марков е в България да бъде въведен Covid документи на всички места, с цел да може имунизираните хора, които не са рискови за близките, да си възвърнат естествения живот:

" Това ще помогне да бъде лимитирана инфекцията доста бързо без ограничения, които да засягат всички и по този начин ще бъде избегнат локдаун.... Пробвайте във Виена да седнете в заведение без Covid документ - не може даже на открито да е ".

Епидемиологът беше безапелационен, че носенето на маски от деца в учебно заведение не би трябвало да е проблем:

" Проблем е когато децата занасят инфекцията у дома и рискови техни близки умират ".

По думите му, когато ограниченията не се съблюдават, най-после се стига до затваряне на учебните заведения.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР