COVID секторът в Комплексния онкологичен център (КОЦ) в Шумен ще

...
COVID секторът в Комплексния онкологичен център (КОЦ) в Шумен ще
Коментари Харесай

COVID секторът в КОЦ в Шумен ще бъде закрит

Коронавирус секторът в Комплексния онкологичен център (КОЦ) в Шумен ще бъде закрит на 8 октомври. За това се уговориха шефът на Центъра доктор Свилен Арнаудов и шефът на Регионалната здравна ревизия доктор Пепа Калоянова, оповестяват от лечебното заведение.

" От новото откриване на бранша в средата на септември досега той не е работил с цялостен потенциал. В момента има осем пациенти за долекуване, чието изписване следва до петък ", отбелязва доктор Арнаудов.

Той твърди, че КОЦ-Шумен има подготвеност още веднъж да разкрие ковидсектор в отделението си по палиативни грижи, ако пандемията го наложи и МБАЛ-Шумен не успее да поеме пациентите с коронавирусна зараза.

Според доктор Арнаудов в този момент експертите от КОЦ-Шумен би трябвало да насочат напъните си към високоспециализираната си активност и да поемат потока от пациенти с онкологични болести.

Заради антиковид ограниченията, профилактична акция в Световния месец за битка с рака на гърдата през октомври няма да има. Здравноосигурените пациенти обаче могат да се възползват от опциите за профилактични прегледи, които им дава Здравната каса, посредством персоналните лекари.

" Ранното разкриване на вероятно заболяване дава най-хубави шансове за неговото лекуване. Това е изключително значимо при онкологичните проблеми ", добавя доктор Арнаудов.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР