Covid пандемията ще продължи с година по-дълго, ако бедните страни ...

Covid пандемията ще продължи с година по-дълго, ако бедните страни

Нови мерки в различни европейски страни заради скока на Covid-заразените

Covid пандемията ще продължи с година по-дълго, в случай че бедните страни не получат нужните имунизации , сочи отчет на Световната здравна организация.

Нови ограничения и здравни документи вкарват управляващите в разнородни европейски страни поради скока на новозаразените.

Латвия връща строгата карантина от през днешния ден до 15 ноември. Затварят учебни заведения , заведения за хранене , молове, ще има и вечерен час. Зелени документи в околните дни вкарват Сърбия и Чехия. С тях ще се влиза в заведения и търговски обекти.

Русия регистрира нови антирекорди - над с 36 000 инфектирани с Covidи 1036 умряли . В страната е засечен и новият, още по- инфектиран вариант от Делта.

В Москва бяха оповестени лишения - от 28 октомври до 7 ноември няма да се работи, затварят и учебни заведения и детски градини. Театри и музеи ще работят с понижен потенциал и ще изискват здравни документи .

Пик на инфектираните и умрелите от Covid означи и Украйна.

Световната здравна организация прикани страните от Г-20 да оказват помощ с имунизации на най-бедните страни, другояче пандемията ще се проточи и следващата година . Имунизирани са по-малко от 5% от живеещите в Африка, спрямо 40% на повечето други континенти.

В Индия през днешния ден беше сложена милиардната доза имунизация против Covid-19.

В Съединените щати разрешиха поставянето на подсилваща доза с Модерна и Янсен, а от Пфайзер Байонтех оповестиха , че резултатът на третата им доза е над 95%.

Общият брой на инфектираните по света наближава 250 милиона, съвсем пет милиона са умряли .

Източник: skandal.bg