COVID пандемията е довела до още 8000 самоубийства в Япония

...
COVID пандемията е довела до още 8000 самоубийства в Япония
Коментари Харесай

С 8000 повече са самоубийствата в Япония заради пандемията

COVID пандемията е довела до още 8000 самоубийства в Япония сред март 2020 година и юни 2022 година, съобщи организация Киодо, базирайки се на скорошно изследване, заяви Българска телеграфна агенция.

До март тази година в Токио и други региони на Япония бяха наложени коронавирус ограничения като хората бяха призовани да се въздържат от пътешестване отвън границите на префектурата, а заведенията за хранене и питейните заведения - да затварят по-рано.

Изводите демонстрират, че най-голямо нарастване на самоубийците има при дамите сред 20 и 30 години, както и дамите на възраст 19 или по-млади.

„ Жените, които по-често не са на непрекъсната работа, са склонни да бъдат по-засегнати стопански, до момента в който при младежите е по-вероятно да бъдат принудени да се изолират заради свързани със свободните им време ограничавания “, сподели Наката.

По данни на държавното управление броят на самоубийствата в Япония е стигнал 21 000 през 2020 и 2021 година, до момента в който през предходните две години те са били към 20 000. Влиянието на пандемията от ковид за това нарастване обаче оставаше неразбираемо. Смята се, че в Япония икономическите усложнения са един от моторите на % на самоубийствата, защото смъртните случаи порастват, когато равнището на безработица се покачва.

Най-големият брой на самоубийства, свързани с пандемията – 1837, от които 1092 на дами, са на хора сред 20 и 30 години. Тази категория самоубийства съставлява към 30 % от общия брой за възрастовата група. 377 от обвързваните с пандемията самоубийства са осъществени от хора на 19 години или по-млади. От тях 282 са на дами. Въпреки че от 2010 година самоубийствата в Япония понижават с сред 500 и 3000 годишно, през 2020 година за първи път от 11 години наклонността стартира да върви нагоре. Числото остава съвсем същото през 2021 година

Докато самоубийствата измежду мъжете понижават за 12-та поредна година, тези при дамите се усилват за втора поредна година. Броят на учениците в начален, прогимназиален и гимназиален стадий, протегнали ръка на живота си, доближи връх от 499 през 2020 година и резервира възходяща наклонност. След като държавното управление предприе строги ограничения за ограничение на коронавирус болестта, равнището на безработица в страната резервира високи равнища.

„ Важно е да се преценят рисковете от ограничение на коронавирусните инфекции и преустановяването на обществени и стопански действия “, сподели Фумио Отаке, учител в университета в Осака и член на държавния комисия за ограниченията против коронавирус. Той прикани държавното управление да промени политиката си, като вземе поради данните за самоубийствата.

„ За да се поддържат социално-икономическите действия, е належащо да се облекчат ограниченията, като редуциране на интервала на изолираност за инфектирани пациенти, и да се реалокира фокусът им върху хора с висок риск от развиване на тежки признаци “, добави Отаке.
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР