COVID обстановката е динамична. Наблюдаваме международната ситуация. Засега в Европа

...
COVID обстановката е динамична. Наблюдаваме международната ситуация. Засега в Европа
Коментари Харесай

Доц. Тонев: COVID обстановката е динамична, засега няма плашещи данни

COVID ситуацията е динамична. Наблюдаваме интернационалната обстановка. Засега в Европа няма данни, които будят нерешителност у нас. Но ще би трябвало да се научим да живеем с това заболяване. Това сподели в студиото на доц.Антон Тонев - ръководител на здравната комисия в Народното събрание.

Тонев изясни, че са препоръчани законови промени, които следва са минат през " Държавен вестник”.

" Това са промени, които дават опция да се вкарват ограничения без да има локдаун и затваряне на бизнеси”, сподели доц, Тонев. Те ще се вкарват на правилото на грипните ограничения, разясни още той.

Председателят на здравната комисия разяснява и промяната, при която персоналните лекари ще отпаднат, а часовете ще се записват напълно онлайн.

" Системата има потребност от промени, които да дадат опция лекарската специалност да стане привлекателна”, сподели Тонев.

Статистиката демонстрира, че даже и след въвеждането на такава промяна, пациентите още веднъж биха се обърнали към своя персонален доктор, изясни доцентът.

" Вече създадохме работна група благодарение на БЛС, която организира своята първа среща. Там обсъдихме в подробност измененията. Крайният тип на нашите хрумвания ще бъдат тази балансна точка, която ще удовлетворява колегите”, съобщи доц.Тонев и добави, че една от техните хрумвания е да разширят диагностичните благоприятни условия на персоналните лекари.

" Има сътрудници с повече от една компетентност. Някой от тях могат да диагностицират доста добре, по тази причина желаеме да разтеглим техните благоприятни условия - те да могат да диагностицират, да изписват кръвни проби и вярно лекуване, в границите на тяхната компетенция”, сподели още доцент Антон Тонев.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР