COVID -19 започва да се превръща в един нормален респираторен

...
COVID -19 започва да се превръща в един нормален респираторен
Коментари Харесай

Доц. Кунчев: От вчера 7 области влязоха в първи етап и това налага удължаване на мерките

COVID -19 стартира да се трансформира в един естествен респираторен вирус, сходно на грипния. Това е едно разумно еволюционно развиване и аз доста се надявам да продължи, с цел да имаме един по-спокоен есенно-зимен сезон “, съобщи основният държавен здравен контрольор доцент Ангел Кунчев в предаването " Добър ден, България “ по Радио " Фокус “ .

“През последните три години Коронавирус -19 сподели, че е доста сложен за предугаждане и не съблюдава предстоящите дейности, които са присъщи за респираторните вируси. Той по-бързо съумява да вади нови варианти, а през последните шест месеца следим по какъв начин той съумява да се приспособява към човешката популация, популяризира се по-бързо, само че и да не провокира доста тежки болести “, добави Кунчев.

Главният държавен здравен контрольор съобщи, че всеки човек, който желае да се имунизира може да го направи на обозначените за това места.

Относно удължаването на противоепидемичните ограничения до 12 октомври, Кунчев разяснява, че това се постанова, тъй като има повишаване на заболеваемостта.

" В последните седмици имаме нарастване в броя на заболелите. България беше влезнала в най-ниския нулев стадий от развиването на епидемията, само че от през вчерашния ден седем области влязоха в първи стадий и това постанова удължение на ограниченията “, съобщи Кунчев. Той добави, че се следи заболеваемостта и тежестта на болестта и няма повишаване в броя на тежките случаи.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР