COVID-19 влияе и на мозъка, преболедували имат симптоми, сходни с

...
COVID-19 влияе и на мозъка, преболедували имат симптоми, сходни с
Коментари Харесай

Установиха на коя болест са сходни симптомите с COVID-19

 COVID-19 въздейства и на мозъка, преболедували имат признаци, сходни с тези на Алцхаймер и Паркинсон. Анализ на мозъчната тъкан от осем пациенти демонстрира инфектиране, което основава мозъчна мъгла или когнитивен спад.

Учени излязоха с догадка за отрицателно отражение на вируса, причиняващ Covid-19, и върху мозъка на инфектираните или преболедували хора. До наскоро се смяташе, че главното проваляне е натискът върху дихателната система. Според предварителни констатации, оповестени в списание " Нейчър “, проучване, почнало преди година открива, че коронавирусът евентуално има връзка с тъй наречените " мозъчна мъгла “, замъгляване на съзнанието.

Изследователите от Станфордския университет заедно  със свои сътрудници от немския университет " Саарланд ", са разкрили, че вирусът провокира инфектиране на мозъка, което води до признаци, сходни на  заболяването на Алцхаймер и Паркинсон.

Анализ на мозъчната тъкан от осем пациенти демонстрира инфектиране, което основава мозъчна мъгла или когнитивен спад, т.е. загуба на паметта и промени в разсъжденията, сходни на признаците при заболяването на  Алцхаймер и Паркинсон.

Възпалението провокира имуннната система на организма да реагира и тя изпраща и придвижва тъй наречените Т-клетки за битка с вируса. Но загадъчен за учените е фактът,че мозъчната тъкан не демонстрира наличие на вируса на Covid-19. Те не могат да обяснят дали Т-клетките унищожават инфектираните кафези или реагират без да има зараза.

Според проф. Тони Уайс-Кори от Станфордския университет за учените е значимо да схванат дали това инфектиране може да бъде следено и лекувано и дали възпалителнотоили противовъзпалително лекуване може да помогне за облекчение на някои от тези признаци.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР