COVID-19 срещу постковид или това ли ще бъде новата голяма

...
COVID-19 срещу постковид или това ли ще бъде новата голяма
Коментари Харесай

Постковид синдром ли ще бъде новата голяма пандемия?

COVID-19 против постковид или това ли ще бъде новата огромна пандемия? В околните две години тематиката за ковид остава номер 1 в международен проект. Освен здравни алтернативи COVID-19 стана основен воин и в разказите за спекулативни истории , които провокираха публично комплициране в част от обществото, по тази причина дали съществува подобен вирус, както и дали е добре човек да се имунизира.

Тема обвързвана с развиването на вируса у нас разяснява доктор Борислав Филчев, шеф на поделение " Анестезиология и интензивно лекуване ". Според него над 90% от заболелите сега не са имунизирани. Виждаме в този момент забележителният брой диагностицирани и болни деца, което е нещо ново в процеса на развиване на пандемията. Филчев споделя, че се е появило едно ново положение - постковиден синдром, който той чака да бъде проблем в бъдеще. Той изясни, че мотив за това негово терзание е, че синдромът визира другите системи на организма, а и продължава месеци след преболедуването. Така че той чака задълбочаване в развиването на пандемията, увеличение на заболеваемостта, по-сериозното й протичане и всичко това е обвързвано с ниския брой имунизирани в нашата страна.
 Българинът желае да се имунизира, само че няма предпочитание
Българинът желае да се имунизира, само че няма предпочитание

Нито загрижеността за здравето ни, нито недоволството поради тегнещата опасност от нови ограничавания могат да ни накарат да се отправим непринудено към имунизационните пунктове

Същевременно не малко хора, страдащи от разнообразни болести, показаха своето терзание против имунизирането . В тази връзка Филчев изясни, че имунизирането е изключително значимо за хората от рисковите групи, тези с съпътстващи болести (диабет, сърдечно съдови болести, онкологични, хронични белодробни болести и др.), при които инфекцията с ковид би протекла по-тежко и с повече затруднения. Той разясни, че всеки може да се обърне към персоналния си доктор или към лекуващия го експерт и там ще получи най-компетентния съвет и мнение за това.

По тематиката за публичните настройки и дали COVD-19 се е трансформирал в " новото обикновено ", Филчев съобщи своите опасения, като показа, че съгласно него обществото ще би трябвало да свикне и да откри метод да живее с този вирус . " Промените, които настъпват при репликацията му, появяването на нови разновидности на вируса, смяната в недоволствата при другите разновидности , смяната в хода на протичане на болестта и обгръщането на нови групи от болни, ме кара да мисля, че скоро няма да се лишим от наличието му и в действителност би трябвало да намерим метод да живеем с този вирус без непотребна суматоха, само че с разсъдък и дисциплинираност ".

Интервюто с доктор Борислав Филчев е част от осведомителната имунизационна акция на Българска болнична асоциация в партньорство с,,,,, и

Целта на акцията е увеличение на темповете на имунизация в страната посредством серия от изявленията и осведомителни материали от авторитетни експерти и лекари с потвърдени професионални качества.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР