„COVID-19 ще измисля нови мутации, за да заобиколи имунната ни

...
„COVID-19 ще измисля нови мутации, за да заобиколи имунната ни
Коментари Харесай

Проф. Аргирова пред Кирил Петков: България може да стане COVID гето

„ COVID-19 ще измисля нови разновидности, с цел да заобиколи имунната ни система. Ако сме имунизирани или имаме антитела, това няма да се случи и ще стартира да затихва. Към края на април-май месец в страните с високо ваксинално покритие ще затихне тази всеобща неуравновесеност от Коронавирус. При нас обаче изгледът е да се превърнем в страна с ендемично разпространяване на вируса. Възможно е да трябват нови ваксини за обособени региони, акции за имунизация. Има заплаха да станем Коронавирус гето освен това състояние “.

Това сподели вирусологът проф. Радка Аргирова пред Кирил Петков. Двамата организираха дълъг диалог пред камера, по време на който министър председателят зададе голям брой въпроси на своя консултант. Целта бе да се развенчаят митовете за имунизацията против COVID-19 и повече хора да се имунизират преди новата предстояща вълна поради разновидността „ Омикрон “.

„ Чуват се гласове в СЗО, че страните с ниско покритие на имунизация би трябвало да бъдат отделени в алена зона с разнообразни правила “, уточни проф. Аргирова.

Петков разяснява, че поради Коронавирус рестриктивните мерки към този момент има последици при образованието и стопанската система. И уточни, че не желае страната ни да бъде посочена като Коронавирус дестинация. „ Надявам се хората да схванат, че не може да сме последни по всичко. Тук става въпрос за нас, за нашите деца, за нашата стопанска система ", съобщи той.

Проф. Аргирова разяснява също, че хората със сърдечно-съдови болести нямат никакво съображение да се тормозят от имунизация. Описани са единични случаи при млади мъже за затруднения, само че това не може да бъде съображение човек да не се имунизира. Тя изясни, че хората със съществено наднормено тегло са доста по-изложени на действието на вируса.



Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР