COVID-19 състари тийнейджърите. Мозъците на децата в тази възраст физически

...
COVID-19 състари тийнейджърите. Мозъците на децата в тази възраст физически
Коментари Харесай

COVID състари тийнейджърите


COVID-19 състари младежите. Мозъците на децата в тази възраст физически са се трансформирали и са остаряли по-бързо по време на пандемията. Това демонстрира проучване, представено от CNN. Младите участници в него са посочили също по този начин съществени признаци на изнервеност и меланхолия. А също по този начин възприятие на горест, ниско самочувствие и боязън, както и компликации при контролиране на страстите си след първата година на пандемията.

Това следващото проучване показващо отклонения в менталното здраве, показали се при подрастващите и младежите по време на пандемията. Причината е, че във възраст, в която обществената среда им е изключително значима, те бяха извадени от нея. А също и от сигурността на фамилната среда поради обстоятелството, че голям брой родители изгубиха живота си, а други работата си по време на пандемията.

Изследването, представено от CNN, е оповестено в четвъртък от списание Биологична Психиатрия: Световна отворена просвета. То е едно от първите, което изследва в действителност физическите промени в мозъка по време на стрес и изнервеност.

То идва от по-голямо стартирало още преди пандемията, чиято цел е да видят по какъв начин тъкмо се развиват тези положения при подрастващите.

Преди 8 години учените решили да създадат скенинк на 220 деца на възраст от 9 до 13 години на всеки две години. Те тъкмо съумели да създадат два рунда на сканиране, когато пандемията спряла работата им. Когато я възстановили, проучването посочило „ голямо повишаване “ в броя на децата, попаднали в незабавното поради самоубийствени мисли.

След като създали
нужните промени в методологията, с цел да проследят вредите,
нанасяни от пандемията, учените сравнили резултатите от магнитно-резонансната томография на 128 деца. Половината от тях били правени преди Коронавирус, а останалите – в края на 2020. Те разкрили, че децата, чийто резултати са взети след първата година на пандемията, са имали възрастови промени на мозъка надалеч по-големи от тези на техните връстници отпреди това.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР