COVID-19 причини безпрецедентна здравна криза в монашеската държава Атон, съобщава

...
COVID-19 причини безпрецедентна здравна криза в монашеската държава Атон, съобщава
Коментари Харесай

Безпрецедентна здравна криза на Света Гора заради COVID-19

COVID-19 аргументи невиждана здравна рецесия в монашеската страна Атон, оповестява църковното издание " Ортодокс Таймс ".

Реалните случаи на монаси на Света Гора са най-малко 50, а съгласно други източници броят им се е нараснал до 70, написа уеб сайтът " Християнство.бг ". Само за един ден предходната събота, са били регистрирани осем случая, само че представители на настояват, че действителният им брой е доста по-голям и обстановката е доста по-трагична от това, което наподобява.

Ситуацията на провокира огромно безпокойствие у администрацията и управляващите, защото наподобява е отвън надзор. Мерки и протоколи съществуват, само че не се ползват вярно, което води до необятно разпространяване на вируса.
свързани новини2170на 23.03.20216544на 11.12.2020
В същото време има цели манастири, които са превърнати в замъци на антиваксърите.

Според Света Гора, цялата обстановка се е влошила поради румънските поклонници, които в последно време идват всеобщо на и са измислили разнообразни способи, с цел да могат да преминат бързите проби, които са наложителни при влизането в монашеската република.

Ситуацията е трагична даже спрямо други елементи на Гърция. По данни на Гръцката национална здравна организация, на Атон, броят на смъртните случаи от ковид по отношение на записаните случаи са с 5,26% повече от всеки различен район и префектура на страната.
свързани новини9818на 10.12.2020
Съобщението за броя на случаите провокира мощно безпокойствие измежду вярващите, които посредством страниците в обществените мрежи започнаха да насочат апели към способените органи да се намесят, с цел да защитят отците в монашеската страна. Ситуацията е толкоз влошена, че манастирите “Пантократор”, “Ксенофонт”, “Ватопед” и скитът “Св. оракул Илия” са затворени за гости.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР