COVID-19 може да промени биологичната възраст на човек, заяви молекулярният

...
COVID-19 може да промени биологичната възраст на човек, заяви молекулярният
Коментари Харесай

10 години за 10 дни или как COVID-19 състарява

COVID-19 може да промени биологичната възраст на човек, съобщи молекулярният биолог, водещ откривател...

COVID-19 може да промени биологичната възраст на човек, съобщи молекулярният биолог, водещ откривател в Московския държавен университет „ Ломоносов “ Максим Скулачев. В изявление за радио „ Спутник “ той описа до каква степен обратимо е ускореното стареене, породено от ковид.

Здравето на човек, който не е имунизиран против ковид, при положение на заболяване, е изложен на подобен брой отрицателни фактори, че в границите на 10 дни тялото му „ остарява “ за 10 години, предизвестява експертът.

„ Ако не сте имунизиран и се разболеете от COVID-19, тогава в действителност получавате всички тези „ завършения “ във връзка с здравето, които би трябвало да преживеете през идващите 10 години, само че ги усещате в границите на 10 дни. Тоест, в избран аспект, това прилича ускорено остаряване ", сподели Скулачев.

Според биолога това изяснява високата смъртност от COVID-19, изключително измежду възрастните хора.

ВИЖТЕ СЪЩО:

Въпреки това, за разлика от естествения развой на стареене, резултатите от коронавирусна зараза могат да бъдат обратими, изяснява молекулярният биолог. Той напомни, че пост-ковид синдрома е лечим.

ВИЖТЕ СЪЩО:

„ Можем да кажем, че COVID-19 форсира стареенето на хората, само че, допустимо е, по обратим метод. Например, постковид синдромът е сходен на неочакваното настъпване на старостта, само че хората могат да се възстановят от него. По време на COVID-19 и постковид, човек се усеща зле, само че по-късно всичко се връща почти към естествената биологична възраст “, означи ученият.

Ваксинираните пациенти, понасят инфекцията по-леко , тъй че при тях процеса на ускорено стареене е по-слабо изразен, заключи той.
Източник: rozali.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР