COVID-19 изяжда тъканите. За двайсетина дни отслабнах с 20 кг,

...
COVID-19 изяжда тъканите. За двайсетина дни отслабнах с 20 кг,
Коментари Харесай

Доц. Дончо Дончев от ВМА: Коронавирусът изяжда тъканите

" COVID-19 изяжда тъканите. За двайсетина дни отслабнах с 20 кг ", описа по NOVA News доцент Дончо Дончев от Военномедицинска академия, който се болести, до момента в който лекува заболели с ковид и прекара доста тежко заболяването преди година.

Началникът на поделение в Клиниката " Ушни, носни и гърлени заболявания " на ВМА беше награден на празника на здравния служащ през април и с почетен знак от президента за това, че беше доброволец в болничното заведение в COVID-клиникатапрез всичките талази на болестта и 7 пъти подари реконвалесцентна плазма за пациенти в тежко положение.

" За тази година и половина по един непосилен метод разбрахме ", че няма характерни медикаменти за тази болест, свидетелства докторът. " Не съм оптимист, че до момента заболяването става по-лека, нищо сходно ", заключи той. Според него, в случай че по този начин вървят нещата, ще се стигне до локдаун.

" Локдаунът не е нещо ужасно ", разяснява доцентът от ВМА, като напомни, че ние имахме 4 талази на болестта, само че три пика, тъй като при първата вълна ограниченията бяха доста строги и не се позволи разпространяване на болестта. Тогава отпред на спешния щаб обаче беше шефът на ВМА ген. Мутафчийски.

Според доцент Дончев точно фактът, че през първата вълна нямаше доста болни е дал претекст на критиците на противоепидемичните ограничения и отрицателите на ковид.

 Снимка: Соня Колчакова, ВМА

" Ние, колкото и да сме вършим на по-хитри и по-умни от всички останали, ще би трябвало да тръгнем по техния път, щем не щем ", предвижда лекарят във връзка нежеланието у нас хората да се имунизират и да одобряват ограниченията със зеления документ, както е на всички места в Европа.

Доц. Дончев подсети, че досега в битката със болестта живота си изгубиха близо 100 медици и предложи да се направи монумент и някакъв почетен знак в София или другаде в страната в тяхна памет. " Мисля, че е извънредно време и цялото общество да намерения дали да не се остави някакъв веществен спомен в София или на друго място в България ", моли доцентът от ВМА.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР