COVID-19 е интересно предизвикателство, отдавна ние, лекарите, се готвим за

...
COVID-19 е интересно предизвикателство, отдавна ние, лекарите, се готвим за
Коментари Харесай

Инфекционист: COVID-19 ще изчезне за малко през топлите дни, но пак ще се върне

COVID-19 е забавно предизвикателство, от дълго време ние, лекарите, се готвим за среща с сходен зложелател, който е свръхнеизвестен и неговата неизясненост е в действителност предизвикателство. Това показа в утринния блок на Българска национална телевизия полк. доцент доктор Георги Попов, шеф на Катедра ''Инфекциозни болести'' във ВМА.

,,На този стадий, при неналичието на ваксина, лечението с кръвна плазма се явява най-ефективното средство за лекуване на вируса. За задачата е належащо да имаме донори, реципиенти и Етична комисия, която да утвърди едно сходно лекуване. В случая донорът не дефинира на кого да се подари, това зависи от кръвната група, като АВ е повсеместен донор. Но желая да кажа, че лекуването с кръвна плазма е прилагано и при други болести, като при някои вирусни хепатити'', обясни доктор Попов на въпрос за лекуването с кръвна плазма.

,,Всички вирусни болести имат своите желания към раса, генетични особености, само че има и други фактори, като БЦС ваксинацията'', добави той и уточни, че в множеството случаи е неизбежно да не се заразят лекарите, работещи на първа линия в битката против COVID-19.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР