COVID-19 е интересно предизвикателство, отдавна ние, лекарите, се готвим за

...
COVID-19 е интересно предизвикателство, отдавна ние, лекарите, се готвим за
Коментари Харесай

Инфекционист: COVID-19 ще изчезне за малко през топлите дни, но пак ще се върне

COVID-19 е забавно предизвикателство, от дълго време ние, лекарите, се готвим за среща с сходен зложелател, който е свръхнеизвестен и неговата неизясненост е в действителност предизвикателство. Това показа в утринния блок на Българска национална телевизия полк. доцент доктор Георги Попов, шеф на Катедра ``Инфекциозни болести`` във ВМА.
,,На този стадий, при неналичието на ваксина, лечението с кръвна плазма се явява най-ефективното средство за лекуване на вируса. За задачата е належащо да имаме донори, реципиенти и Етична комисия, която да утвърди едно сходно лекуване. В случая донорът не дефинира на кого да се подари, това зависи от кръвната група, като АВ е повсеместен донор. Но желая да кажа, че лекуването с кръвна плазма е прилагано и при други болести, като при някои вирусни хепатити``, обясни доктор Попов на въпрос за лекуването с кръвна плазма.

,,Всички вирусни болести имат своите желания към раса, генетични особености, само че има и други фактори, като БЦС ваксинацията``, добави той и уточни, че в множеството случаи е неизбежно да не се заразят лекарите, работещи на първа линия в битката против COVID-19.

,,С настъпването на топлите месеци считам, че това заболяване ще се овладее, само че кривата на спада ще се проточи много дълго. Ще се пречупи през топлите месеци, само че когато застудее ще настъпи новата вълна``, приключи доктор Георги Попов.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР