Costco отново поставя ограничения за покупки на тоалетна хартия, хартиени

...
Costco отново поставя ограничения за покупки на тоалетна хартия, хартиени
Коментари Харесай

Американската верига Costco ограничи покупките на тоалетна хартия

Costco още веднъж слага ограничавания за покупки на тоалетна хартия, хартиени кърпи и почистващи препарати. Щамът Delta продължава да се популяризира по целия свят, като усилва търсенето на тези продукти, написа CNN. Но това не е единствената причина, заради която американската верига натиска спирачка на продажбите. Магазинът също по този начин има проблеми и с намирането на камиони, водачи и транспортни контейнери, с цел да достави въпросните продуктите до своите обекти.
Миналата година Costco и други търговци на дребно имаха проблеми с поддържането на тези артикули в наличност заради паническото изкупуване от страна на клиентите.
Производителите от своя страна също не съумяха да смогнат на възходящото търсене.
Въпреки очевидния напън, произлизащ от новите случаи на ковид, Галанти концентрира вниманието си по-скоро върху проблемите с доставките. По думите му веригата е принудена да издърпа поръчки и да ги прави по-рано, в сравнение с другояче би.
Вместо да заплаща за превозването на обособени контейнери от Азия в Северна Америка, Costco е наела три кораба, всеки с опция да транспортира сред 800 и 1000 единици по едно и също време. Очакванията на компанията са с тях да може да прави към 10 пътувания през Тихия океан годишно. Разходите за доставка оскъпяват някои артикули и прибавят към други инфлационен напън.
„ С нарастването на цените на целулозата и хартиените произведения, някои продукти са поскъпнали с 4 до 8% “, сподели Галанти. Пластмасовите произведения, като торбичките за отпадък, чашите и чиниите за еднократна приложимост са поскъпнали в диапазона от 5 до 11%. Нетрайните железни артикули, като алуминиево фолио и кутии за питиета, са в средноедноцифрения диапазон.
Costco регистрира малко по-добри от прогнозните облаги за четвъртото фискално тримесечие, което завърши на 29 август. Акциите му бяха малко по-високи в ранната търговия в петък, след отчета, а от началото на годината са нарастнали с 20%./www.economic.bg
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР