© Юлия Лазарова Още по темата Гласуването против оставката на

...
© Юлия Лазарова Още по темата Гласуването против оставката на
Коментари Харесай

Политическият "Хотел "Калифорния"

© Юлия Лазарова Още по тематиката
Гласуването " срещу " оставката на Делян Добрев е юридически парадокс

Депутатът остана в Народното събрание, откакто болшинството " отхвърли " оставката му
4 окт 2017
Делян Добрев остава депутат, Народното събрание не одобри оставката му
4 окт 2017
Делян Добрев излиза от политиката поради абсурда в Хасково

Решението идва след разкрития, че депутатът е кадрувал в общината, само че съгласно него става дума за " интензивно мероприятие " от страна на Българска социалистическа партия
1 окт 2017 Скандалът към депутата от ГЕРБ Делян Добрев стартира изцяло ненадейно, също толкоз непредвидимо се разви до политически вихър, провокира неочаквана оставка на основния воин в него и най-после приключи като водевил. След като Народното събрание гласоподава " срещу " заявката за овакантяване на Делян Добрев, българската политика замязя на неуместен балкански " Хотел " Калифорния ". В известната си ария Eagles пеят за мистично място, в което " You can check out any time you like/But you can never leave! ". Можеш да си тръгнеш, само че не и да напуснеш.

Отказът на депутатите да " освободят " Добрев е по едно и също време логически и безсрамен. Логичен, тъй като схемата, за която в този момент той бива упрекван, може да се види във всяко обитаемо място. България през днешния ден, в неуместно огромна степен, не се ръководи от хора, назначени поради заслугите си - образованието, достиженията, напъните. На власт са родово-общинни племена, които са се впили в ресурсите на страната, с цел да подсигуряват оцеляването си. Ако Народното събрание одобри, че за такива дейности би трябвало да се подава оставка, то какво да вземем за пример би трябвало да е наказването за депутати като Делян Пеевски?

Гласуването против оставката на Добрев е и цинично, тъй като признава непосредствено, че в България политика се прави по този начин. Скандалите нищо не трансформират, като се изключи че могат да изхвърлят и малко по-смислените политици. Това се вижда от качеството на парламентите, което става все по-отчайващо.

Кризите в БГ не водят до катарзиси. Така политиката от ден на ден наподобява на битка сред разнообразни проведени незаконни групи, които са не запомнили един значим съвет от песента на Eagles - " What a nice surprise (what a nice surprise), bring your alibis ".
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР