© В© / Reuters Още по темата Къде да си

...
© В© / Reuters Още по темата Къде да си
Коментари Харесай

И Nasdaq ще предлага фючърси върху bitcoin

© В© / Reuters Още по тематиката
Къде да си похарча биткойна

Разплащането с криптовалути към момента е лимитирано, благоприятни условия за това обаче има и в България
24 ное 2017
Bitcoin мина границата от 8000 $ за монета

След леко съмнение въпросът до края на годината остава дали цената на криптовалутата ще надвиши 10 хиляди $
20 ное 2017
Търговията с фючърси върху bitcoin поражда въпроси

CME ще има разнообразни правила за търговията с договори върху криптовалути
17 ное 2017
CME стартира търговия с фючърси върху bitcoin

Новината от най-големия международен оператор разсъни нова вълна от интерес към криптовалутата
1 ное 2017 Борсата Nasdaq ще се включи в конкуренцията за предложение на bitcoin на по-голяма маса от вложители, написа Bloomberg. Подобно на CMЕ, която разгласи желанията си през октомври, Nasdaq ще предлага фючърсни контракти върху bitcoin. Това беше една от аргументите за турбулентността в последните дни на bitcoin, която " изчака " търпеливо на прага на 10 хиляди $, след което се изстреля до над 11 хиляди и още веднъж се върна под 10 хиляди $. Според информацията на вътрешен източник на Bloomberg, Nasdaq ще се трансформира в третата огромна американска борса, която ще се опита да се възползва от голямата фикс идея по криптовалути.

Най-вероятно фючърсите ще бъдат показани през второто тримесечие на идната година. Те ще бъдат търгувани на борсата NFX. Планът на Nasdaq е следващ знак, че макар големия песимизъм от страна на обичайна финансова промишленост към криптовалутите, тържищата ще се опитат да ги вкарат в системата, вместо досегашния проект, който на първо място предвиждаше игнориране на криптовалутите. Огромният скок в цената на bitcoin през тази година обаче направи криптовалутата незаобиколима, поради нарастването и в инвеститорския, и в медийния интерес към набиращата скорост промишленост.

Тежка конкуренция

CME Group и Cboe Global Markets към този момент оповестиха, че ще оферират фючърсни контракти върху криптовалути, което беше един от огромните катализатори за скока в цената на bitcoin. В тази компания Nasdaq е относително дребен състезател на пазара и анализаторите не считат, че има огромни шансове тя да се наложи като съществена платформа за вложителите в цифрови валути. " Nasdaq е дребна фючърсова борса, тъй че те най-вероятно виждат капацитет в един артикул, който по-късно да стане по-масов ", разяснява Рич Репето, анализатор в Sandler O’Neill & Partners. От Nasdaq отхвърлят коментар за момента, защото информацията не е доказана.

Стратегията на Nasdaq също по този начин оставя Intercontinental Exchange, компанията майка на NYSE, като единствения огромен търговец в Съединени американски щати, който няма проекти да предлага bitcoin деривати.

Повече информация

От Nasdaq ще търсят метод техните предложения да се разграничават от тези на съперниците и най-вероятно това ще се случи, като борсата предлага повече данни на своите клиенти. Тази информация ще идва от VanEck Associates, която неотдавна се отхвърли от проектите си да сътвори съвместен фонд, основани върху bitcoin. VanEck употребява над 50 източника на информация за криптовалутите, разяснява източник на Bloomberg. Това е доста повече, в сравнение с източниците на CME, които ще употребяват четири източника.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР